Mai avem de așteptat după autostrada care va ajunge până la marginea județului Gorj

Autostrada care va ajunge până în apropiere de județul Gorj ,și va face legătura cu Drumul Expres Târgu Jiu -Craiova, mai are de așteptat. Compania de Drumuri și asocierea de proiectanți Irimat – Studio Corona nu pot semna contractele pentru Studiile de Fezabilitate aferente loturilor 2 și 3 de pe „Autostrada Sudului” Filiași – Lugoj, după ce Egis și Proiect Construct au depus contestații la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

După anularea licitației pentru proiectarea la cheie a Autostrăzii Sudului pe traseul Craiova – Lugoj pe care o câștigase Egis, CNAIR a lansat o nouă licitație doar pentru Studiile de Fezabilitate, dar pe patru loturi pentru a reduce termenele pe care ministrul Grindeanu le considera prea lungi. Pentru primele trei loturi, de la Filiași la Caransebeș (lungime totală 180 km), CNAIR a desemnat câștigătoare pe data 8 noiembrie asocierea IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII SRL. Pentru lotul 4 Caransebeș – Lugoj (50 km) rezultatele încă nu au fost anunțate.
Proiectul pentru Drumul Expres Târgu Jiu - Craiova trebuie finalizat până în vara anului viitor, după care lucrările de execuție vor fi scoase la licitație de către Compania de drumuri.

Vizualizări: 4,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: