Mai multe locuri la festivalul organizat de Firicel din ”Las Fierbinți” la Peștișani

Festivalul de artă ”Film în sat”, care se va desfășura în acest week-end la Peștișani, va avea un real succes având în vedere că deja au fost epuizate toate locurile. Organizatorii au decis să suplimenteze atât numărul de invitații, cât și cel de ateliere, din cele două zile cât va dura evenimentul.

Festivalul ”Film în sat”, organizat în comuna Peștișani în perioada 3-5 iunie la Peștișani de Toma Cuzin, se bucură de un real succes în rândul gorjenilor. Cu câteva zile înainte de începerea festivalului toate locurile au fost epuizate, așa că organizatorii s-au văzut nevoiți să suplimenteze numărul de invitații pe care cei care vor să participe la eveniment și le pot descărca gratuit de pe internet.

În cadrul festivalului se organizează și ateliere pentru copii și trebuie precizat faptul că s-a stabilit și suplimentarea acestor ateliere pentru ziua de sâmbătă după-amiază, datorită numărului mare de solicitări.

„Festivalul vine cu o șansă uriașă pentru foarte mulți copii: accesul la cultură. Când spun cultură, cuprind tot. Artă, istorie, știință. Căci filmul este acea ramura artistica ce unește tot ceea ce ține de identitatea unui popor. Tradiții, obiceiuri, istorie. Pe toate le veți întâlni la Peștișani. Filmul este memoria noastră colectivă”, declară Cuzin Toma, actor și președintele festivalului de artă „Film în sat”. 

Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, cu activități potrivite pentru toți participanții. Astfel, părinții le pot oferi copiilor oportunitatea de a învăța lucruri noi și de a își descoperi o nouă pasiune la atelierele de teatru și de percuție.  

Sâmbătă, 4 iunie, vor fi două ateliere de teatru pentru copii susținute de Școala Teatru de Artă – pentru grupele de vârstă 08-14 ani, respectiv 16-18 ani și atelier de percuție pentru copii susținut de Mihai Axinte - grupa de vârstă 08-14 ani. 

Vizualizări: 1,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: