Mai multe supermarketuri din Gorj, amendate de către DSV

Controalele Direcției Sanitar Veterinare Gorj se intensifică tot mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, angajații instituției au luat la verificat mai multe unități alimentare de pe raza județului, fiind constatate și nereguli. În urma celor descoperite, DSV Gorj a aplicat și o serie de amenzi în valoare totală de 47.200 de lei.

Cea mai mare sancțiune a fost încasată de mai multe supermarketuri din Gorj, fiind vorba despre 3 amenzi a câte 10.000 de lei fiecare.

”Am aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei la două supermarket-uri, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. De asemenea, un alt supermarket a mai primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru pentru valorificarea de produse alimentare de origine animală (ficat de porc la caserolă, ambalat în atmosferă protectoare, aflat în termen de valabilitate) fără a se verifica apariția modificărilor organoleptice”, transmite DSV Gorj.

De sancțiune nu a scăpat nici patronul unui magazin alimentar. Și aici amenda a fost tot de 10.000 de lei.

”Am mai aplicat amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru deficiențe de etichetare a produselor din carne expuse spre comercializare în vitrina de servire asistată; rafturile din camerele frigorifice pe care sunt depozitate produsele alimentare de origine animală sunt corodate - risc de contaminare”, a mai transmis instituția de control.

Amendate au mai fost și câteva laboratoare de cofetărie-patiserie, dar și pizzerii. Amenzile au fost de 1.200 de lei pentru fiecare unitate alimentară.

Controalele au avut loc în localitățile: Alimpești, Baia de Fier, Bălești, Bumbești-Jiu, Crasna, Drăguțești, Motru, Novaci, Padeș, Peștișani, Polovragi, Rânca, Rovinari, Runcu, Săcelu, Scoarța, Stănești, Turceni, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Țicleni și Vladimir.      

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: