Mai mulți bani pentru inițiative civice: CJ Gorj a înțeles, în sfârșit, impactul acestor proiecte

Mai mulți bani pentru finanțarea inițiativelor civice propuse de organizațiile din județul Gorj.

Consilierul județean Mihail-Sergiu Olaru a anunțat că bugetul alocat finanțării ONG în 2023 a crescut la 400 de mii de lei, după propiectul inițiat de el a avut succes în 2022. De asemenea, anul acesta va fi constituit un fond destinat activităților de tineret, cu o valoare de 180 de mii lei, folosit pentru finanțarea activității de tineret a structurilor neguvernamentale de utilitate publică de și pentru tineret.

În 2022, consilierul aflat la primul mandat a realizat un proiect princare a crescut bugetul pentru activități de implicare civică la 250 de mii de lei și a diversificat domeniile de aplicare. ”Anul trecut au fost depuse 11 proiecte, inițiative care au demonstrat interesul organizațiilor, dar mai ales dorința gorjenilor de a se implica. Au fost proiecte de mediu, de competiții sportive, proiecte derulate de liceeni, inițiative destinate tinerilor cu dizabilități ori de creștere a atractivității turistice a unei zone. Știu că a fost un câștig uriaș și un mesaj puternic pentru oamenii care vor să nu stea deoparte.

Pe viitor cred că mai trebuie să lucrăm la cerințele din procesul de implementare deoarece trebuie să fie ușor să poți să ajuți, însă un pas esențial a fost făcut: Consiliul Județean Gorj admite că banii pentru finanțarea ONG-urilor sunt cheltuiți bine și aduc plus valoare!”, a transmis Olaru.

El a mai spus că faptul că în 2022 au fost organizații care au depus proiecte interesante i-a făcut poe ceid in CJ Gorj să accepte mai ușor o majorare a bugetului. ”Îmi doresc ca anul acesta să fie și mai multe inițiative, și mai multe organizații care solicită fonduri pentru ideile lor. Sunt nerăbdător să aflu idei noi de la cei care iubesc locul în care trăiesc și să punem cărămizi la dezvoltarea comunității prin oamenii din ea”, a mai afirmat acesta.

Vizualizări: 1,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: