Mai mulţi bani pentru investiţiile de la Termocentrala Turceni

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a propus acţionarilor să suplimenteze suma necesară pentru instalaţia de reducere a emisiilor de NOx din gazele de ardere la două grupuri energetice din Turceni. Asta după ce toţi cei trei ofertanţi care au venit la licitaţie au propus preţuri peste valoarea estimată a lucrării.

Lucrarea a fost estimată de specialiştii CE Oltenia la 18 milioane de lei, dar firmele participante la licitaţie au venit cu costuri mai mari. Au fost trei oferte, una de 19,35 milioane, una de 25,59 milioane şi o a treia de 39,34 de milioane de lei. Directoratul cere acţionarilor şi supraveghetorilor să fie de acord cu acceptarea ofertei de 19,35 de milioane, chiar dacă depăşeşte valoarea estimată.

„Achiziţia în cauză se referă la instalaţia de ardere a cărbunelui aferentă grupului nr. 5 şi nr. 7 de la Sucursala Electrocentrale Turceni. Cele două grupuri energetice au programe de conformare la noile cerinţe de mediu privind limitarea emisiilor de NOx începând cu 01.01.2018”, se arată în nota de fundamentare postată pe site-ul companiei.

Ofertele depuse pentru realizarea acestei investiţii au fost deschise la sfârşitul lunii septembrie. Din punct de vedere tehnic toate au fost conforme, dar în privinţa preţului toate au fost peste cel estimat, un ofertant venind chiar cu un preţ dublu. Dacă supraveghetorii vor fi de acord va fi declarată câştigătoare oferta care depăşeşte preţul estimat cu 1,35 de milioane de lei, fapt ce va fi adus la cunoştinţa acţionarilor în şedinţa ordinară din luna decembrie.

O investiţie similară a fost licitată pentru grupul energetic nr. 6 de la Termocentrala Rovinari, aici estimarea fiind de 9 milioane de lei.

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: