Mai mulți bani pentru zona de agrement din Cartierul Narciselor

Primăria Târgu Jiu va plăti un milion de lei în plus pentru realizarea zonei de agrement din Cartierul Narciselor. Valoarea proiectului crește, astfel, la 13,7 milioane de lei. Cei mai mulți bani provin de la Uniunea Europeană. Va fi amenajată o suprafață totală de peste 100 de mii de metri pătrați. Investiția ar urma să fie inaugurată anul viitor. Odată finalizată, acolo se vor muta toate evenimentele organizate de municipalitate.

Societatea care a câștigat licitația a solicitat bani în plus ca să ducă proiectul la bun sfârșit. Într-un referat înaintat primăriei, a transmis că a găsit mai multe disfunționalități și mai are nevoie de bani ca să termine lucrarea.

Printre acestea, a enumerat situația precară a căilor de comunicare la nivel local, lipsa unor spații verzi amenajate, lipsa unui spațiu pietonal. În plus, dotările edilitare sunt insuficiente și drumurile din zonă au nevoie să fie modernizate.

Firma a propus un parc accesibil publicului larg, cu opt căi de acces. Pe alee, vor fi 100 de socluri pentru sculpturile rezultate în urma taberelor de sculptură organizate în ultimii ani, în Târgu Jiu. Vor fi plantați circa trei mii de arbori. În Cartierul Narciselor, vor mai fi construite un loc de joacă, un amfiteatru în aer liber și un punct de informare.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni. Odată ce va fi gata acest proiect, primăria are în plan să mute acolo toate evenimentele organizate până acum în centrul municipiului ori pe insuliță.

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: