Mai mulți jucători de la echipe din Liga 1, anchetați de FRF pentru pariuri

Participarea la pariuri sportive pentru jucătorii, antrenorii sau oficialii echipelor din Liga 1 este interzisă și sancționată de FRF. Răzvan Burleanu, președintele federației, a recunoscut că Departamentul de integritate al FRF anchetează mai multe cazuri ale unor jucători suspectaţi că ar paria pe meciuri din campionatul intern.

Celk mai recent caz este cel al lui Cosmin Achim de la Petrolul. Daniela Tatara, fosta iubită a jucătorului l-a reclamat că a jucat la pariuri pe meciurile echipei sale din Superliga. Șeful federației recunoaște că sunt și alte cazuri dar nu spune câte. „Sunt mai multe direcţii pe care lucrăm în zona de integritate. În primul rând, putem spune că avem o colaborare foarte bună cu cei mai importanţi parteneri din industria de betting din România. Apoi avem o colaborare foarte bună cu instituţiile statului care au alte resurse la dispoziţie pentru a putea să ne sprijine în acest demers. O a treia direcţie pe care o utilizăm este aceea de a-i face pe jucători şi oficiali să înţeleagă că nu pot paria. Iar a patra direcţie este legată de direcţia de responsabilitate pe care o avem faţă de toţi jucătorii de pariuri. Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului. Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele. Nu vă pot spune câţi jucători din Liga I sunt anchetaţi în acest moment. În momentul de faţă vorbim doar de cazul Achim. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de integritate”, a declarat Răzvan Burleanu.

La nivelul Ligii I, public există doar cazul jucătorului Cosmin Achim, legitimat până de curând la Petrolul Ploieşti, anchetat de Departamentul de integritate al FRF cu privire la implicarea sa în pariuri sportive.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: