Mai mulți pomi decât locuitori

Mii de arbori vor fi plantați și în acest an în orașul Rovinari. Planul autorităților este ca numărul pomilor să depășească numărul locuitorilor. În acest an, acțiunea își va atinge țelul pentru că se fac plantări continuu.

În jur de două mii de copaci vor fi plantați și în acest an în Rovinari. Pentru această acțiune, au fost alese zonele vulnerabile și poluate. În această săptămână, s-au făcut plantări în apropierea fostului depozit de cărbune de la marginea orașului.

“Încercăm să facem o transformare dintr-un oraș de carton, prăfuit, într-un oraș verde. În același timp, noi continuăm plantarea pomilor. Vrem să avem anul acesta mai mulți pomi decât locuitori și încercăm să-i facem pe oameni mult mai conștienți că tot ce facem noi facem degeaba dacă ei nu se implică sau nu întrețin curățenia orașului. Până la începutul verii, o să plantăm peste două mii și sperăm ca, anul acesta, să închidem acțiunea noastră, Rovinari, un oraș verde. Mai mulți pomi decât locuitori”, a spus primarul din Rovinari, Robert Filip.

Circa zece mii de suflete mai numără, în prezent, orașul Rovinari. Oamenii sunt încântați când văd că se plantează. „Pe noi ne bucură că se plantează ceva mai ales în această zonă unde am trăit atât cu praful de cărbune pe noi, pe haine și pe toate lucrurile din casă. Așa ne mai protejează și pe noi”, a spus o femeie. „Este un lucru foarte bun. s-a și schimbat imaginea deja în zonele unde am văzut că au plantat copaci. Trăim într-un oraș poluat și orice pată de verde ne ajută să avem un aer mai curat, dar și un oraș mai frumos”, a spus un rovinărean.

Vizualizări: 1,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: