Mai puţini bani pentru angajaţii CE Oltenia de sărbători

Minerii şi energeticienii din cadrul CE Oltenia vor primi de Crăciun mai puţini bani de la companie. Fiecare va beneficia de câte un tichet cadou în sumă de 550 lei, faţă de 700 de lei cât au beneficiat în 2014. Sindicatele speră ca administraţia să redistribuie rezerva la fondul de salarii şi spun că în caz contrar o vor recupera mai târziu, pe calea instanţei.

Şefii din cadrul CE Oltenia anunţă că vor acorda de sărbători tichete cadou de o valoare mai mică faţă de anul trecut. Ion Ruşeţ, director în cadrul companiei, spune că cei circa 15.300 de angajaţi vor primi acest drept aşa cum este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). "Avem prevăzut în CCM tichete cadou de 550 de lei. În ceea ce priveşte eventualele economii la fondul de salarii vom discuta cu toate organizaţiile sindicale şi se vor stabili reguli. Anul trecut, când au primit 700 de lei, n-a fost prevăzut în CCM. A fost un fel de economie la fond care s-a redistribuit. Era condiţionat de pachetul de performanţă. Acum prevederea clară este minim 550 lei, negociată cu sindicatele", a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Sindicaliştii din minerit spun că salariaţii trebuie să mai beneficieze şi de alţi bani pentru că sunt economii mari la fondul de salarii. Mai mult, spun că în situaţia în care administraţia nu va redistribui această rezervă la fondul de salarii, o vor dobândi în instanţă. "În Contract, graţie băieţilor de pe lângă Ciurel, cuantumul celor 3 prime a fost de 1950 lei sau ceva de genul. Au mai rămas 550 lei şi nu cred că se pot acorda mai mult că sunt în buget, dar se poate acorda compensare pe rezerva la fond, pentru că va fi foarte mare. Vor fi obligaţi în instanţă să dea banii respectivi la salariaţi, numai dacă Ciurel nu ne bagă în insolvenţă. Tot ca drept contractual există articol în CCM care spune că rezerva la fondul de salarii se va redistribui la salariaţi prin acordul părţilor. Este imperativ. Imperativ a fost şi anul trecut, pentru asta noi, FNME, am deschis proces, şi vor fi obligaţi să dea banii şi pe anul trecut. Acum avem dovezi că a fost rezervă, la fel şi anul acesta. Dacă nu, o să o dea prin instanţă, cel puţin pentru membrii noştri de sindicat", a comentat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

Angajati_CEO

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: