Ruşeţ: Sindicatele nu ne-au convins să majorăm adaosul

Declaraţie cel puţin provocatoare a fostul sindicalist Ion Ruşeţ, director în Complexul Energetic Oltenia! Acesta a spus că nu a fost majorat adaosul lunar de la 250 de lei la 350 de lei pentru că sindicatele nu au fost suficient de convingătoare!!

Ba mai mult, Ruşeţ spune că aşteaptă în continuare noi argumente. „A fost o discuţie în care părţile nu s-au înţeles. Argumentaţia nu a fost completă din partea partenerului, dar aşteptăm în continuare noi argumente din partea organizaţiilor“, a explicat acesta la Radio Infinit, fiind întrebat de adaosul lunar. Sindicatele au arătat că sunt bani pentru a acorda majorarea de 100 de lei, că există un protocol semnat la Ministerul Energiei şi, în plus, a mai fost şi un protest în Piaţa Prefecturii. Liderul sindical Dan Pîrvulescu spune că va urma un val de procese pe acest subiect. Am avut protocolul şi aritmetică. De ce mai era nevoie? Dacă demonstrez pe cifre că sunt banii pe care-i merit şi nu-i dai... Nu vrei să-i dai, mă adresez instanţei. Vor câştiga în instanţă“, a declarat acesta.

Chiar dacă directorul companiei Laurenţiu Ciurel spunea că nu are bani să dea câte 100 de lei în plus la adaosul lunar, Ruşeţ vorbeşte de un nou sistem salarial. Nu spune dacă salariile scad, aşa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, sau cresc. „Suntem într-un proces de negociere, administraţia are preocupare de foarte mult timp pentru găsirea unei soluţii pentru găsirea unui sistem de salarizare mult mai echilibrat în cadrul acestei companii“, declară Ion Ruşeţ.

Conducerea CE Oltenia promitea şi că nu disponibilizează oameni, iar anul acesta a dat afară 2000 de angajaţi. Cu toate acestea, pe site-ul companiei te întâmpină mesajul mincinos: „Pe parcursul celor trei ani de funcţionare, Complexul Energetic Oltenia a menţinut numărul locurilor de muncă pentru toţi salariaţii“! CE Oltenia a fost înfiinţat în 2012.

ruset_2

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: