Disponibilizări la Rovinari. Primar: Pleacă acasă cei care dorm

Cei care vin la serviciu ca să doarmă vor fi trimişi acasă! Este avertismentul primarului din Rovinari, Robert Filip, care anunţă că va face o evaluare strictă a angajaţilor pe care îi are în subordine şi sunt şanse să plece mulţi dintre ei acasă. Sunt vizaţi cei care nu muncesc. „N-o să-i ţinem să doarmă”, a fost reacţia edilului.

Primarul Robert Filip a anunţat că, la jumătatea acestui an, va face o evaluare a personalului din cadrul primăriei şi există riscul ca unii funcţionari să fie daţi afară. Filip spune că este nemulţumit pentru că unii dintre ei nu muncesc.  „N-o să avem probleme în ceea ce priveşte salariile. Noi avem nişte salarii decente, oricum coeficientul este mai mic la noi decât la alte primării din judeţ. Plus de asta, le-am promis indirect anumitor funcţionari că, la jumătatea anului, unii dintre ei vor mai pleca şi acasă. Cei care nu-şi fac treaba, cei care vin la birou ca să piardă timpul. Sunt primării care trimit funcţionari acasă pe bandă rulantă. N-o să-i ţinem să doarmă, nu? Sunt foarte mulţi funcţionari de care nu sunt mulţumit. Nu mi se pare normal să nu facă nimic şi să nu aibă nicio răspundere, să le facem noi munca lor. Când fac raportul de săptămână, îmi scriu în raport că au întocmit trei hârtii. Nu mi se pare normal să-i ţin fără să muncească. Mai bine angajăm muncitori care să muncească decât funcţionari care să doarmă”, a fost avertismentul lui Robert Filip.

Pentru a încheia anul 2018 cu bine şi fără datorii, Filip spune că are nevoie de sprijin. Nu va avea bani în buget să acopere toate cofinanţările pentru proiectele pe care le va derula în acest an. „Bugetul este mai scăzut decât cel de anul trecut. Am avut o grămadă de investiţii în curs care nu au fost finalizate. Mai avem şi anul acesta mai multe cofinanţări la toate obiectivele obţinute pe fonduri europene. Pierdem undeva la 10% faţă de anul trecut, se mai scade de la an la an. O să avem nevoie de bani pentru că avem de achitat o cofinanţare pentru proiectul prin PNDL pentru reabilitarea tuturor drumurilor din Rovinari. Evaluăm tehnic ofertele. Avem nevoie de anvelopat blocuri, mai cerem şi prin alte proiecte. Ne trebuie bani doar pentru cofinanţări. Ajungem la 1,5-2 milioane de euro numai pentru cofinanţări”, a mai transmis primarul din Rovinari, la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: