Maioneză de post cu cartofi

O maioneză destul de gustoasă şi adaptată perioadei de post actuale este maioneza din cartofi. Ingredientele sunt cam aceleaşi pentru orice maioneză doar că ouăle se înlocuiesc cu cartofi fierţi.

Această maioneză se poate folosi la mai multe preparate, precum salata boeuf, salata de vinete sau din oricare alte legume. După preferințe, mai poate fi ajustat gustul de lămâie, de sare sau, de ce nu, se poate adăuga usturoi sau sos picant pentru o maioneză picantă.

Această rețetă este la fel de ușor de preparat, cu ingrediente pe care le ai la îndemână și care nu îți încarcă bugetul de cumpărături.

Ingrediente:

    doi cartofi

    o ceașcă de ulei

    zeama de la o lămâie

    muștar

    sare și piper

Mod de preparare: Cartofii se curăță și se fierb foarte bine în apă cu sare. După ce au fiert se lasă puțin la răcit și apoi se fărâmă. Peste cartofii zdrobiţi se adaugă puțin câte puțin uleiul, zeama de lămâie și muștarul, în timp ce se mixează. La final se potrivește de sare și piper, după gust. În loc de cartofi se poate folosi o țelină mare iar maioneza va fi mult mai aromată.

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: