Majorări de salarii la Consiliul Judeţean

Salariaţii plătiţi de Consiliul Judeţean Gorj vor avea aceleaşi lefuri şi anul viitor, chiar dacă transferul contribuţiilor le va subţia veniturile. Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj anunţă că din cei peste 1.000 de angajaţi, au crescut salariile pentru 262, pentru că aceştia primesc bani de la Consiliul Judeţean, restul fiind plătiţi de Ministerul Sănătăţii.

Personalul Consiliului Judeţean Gorj şi din cele 11 instituţii subordonate nu vor pierde bani în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat. Consiliul Judeţean Gorj le-a majorat salariile de bază astfel încât să nu le fie afectate veniturile începând cu anul viitor. Aceste majorări au fost avizate în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Gorj de joi, 28 decembrie. „Bugetul nu este afectat pentru că este acelaşi fond de salarii şi media este de minimum 25% astfel încât niciun salariat să nu piardă pe net”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Şi în vară au crescut salariile funcţionarilor şi personalului contractual, în medie cu 25%, urmare aplicării noii legi a salarizării.

Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj, a explicat că salariaţii nu vor pierde bani odată cu trecerea contribuţiilor în contul lor: „Noi avem 262 de angajaţi pentru care s-au făcut majorările astăzi (n.r. joi). Vom vedea dacă se mai fac ceva majorări de la 1 ianuarie. E important că oamenii nu vor avea pierderi la salariu. Practic au primit câte 25% în plus la salariu tocmai pentru a achita această contribuţie”.

Sindicalist: Bine că nu ne taie!

Călin Grădinaru, liderul sindicatului din Consiliul Judeţean Gorj, a explicat că angajaţii nu vor simţi decât o majorare de cel mult două procente. Restul de bani va ajunge la stat. „E bine că vorbim de o majorare şi nu ne taie. Am avut negocieri cu conducerea şi cu oamenii. Este o creştere de aproximativ 25%, dar oamenii nu o vor simţi pentru că aceşti bani acoperă contribuţiile. Să sperăm că nu vor fi reduceri aşa cum a fost în urmă cu şapte, opt ani”, ne-a spus Grădinaru.

Vor mai creşte, tot de la 1 ianuarie, salariile la Spitalul Judeţean, Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului”, Biblioteca Judeţeană, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj sau Salvamont Gorj.

La Consiliul Judeţean, cel mai mare salariu de bază va fi al secretarului, şi anume 13.531 lei. Arhitectul şef va câştiga 11.250 lei, urmat de directori şi şefi de birouri. Cel mai mic salariu este al unui îngrijitor, de 2.344 lei.

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: