Mamă la 15 ani. A născut în lighean!

La mai bine de o jumătate de an după ce o fetiţă a fost găsită abandonată în viaţă, după naştere, pe marginea unui şanţ din Cruşeţ, un alt incident de acest gen s-a întâmplat acum, când o minoră de 15 ani a născut acasă, neasistată, un băieţel care a murit la scurt timp. Mama minoră, crescută de bunică, a stat cu micuţul mort în casă o jumătate de zi, după care i s-a făcut rău şi aşa a ajuns la spital.

Eleva de 15 ani, a născut miercuri dimineaţa, ea fiind acasă doar cu bunica sa şi cu doi fraţi mai mici. Adriana nu s-a dus toată săptămâna aceasta la şcoală, colegii ei ştiind că o doare măseaua. Fata este mult mai dezvoltată decât alte colege ale ei şi nimeni nu şi-a dat seama că ar fi însărcinată. Ea spune că nici măcar ea nu a ştiut aşa ceva. Şi, totuşi, miercuri dimineaţa, după o noapte nedormită, i-a venit sorocul. Minora a născut într-un lighean, după cum ne-a povestit bunica ei, Elena Nicoliţă. Aceasta spune că bebeluşul a murit după circa o jumătate de oră, dar nimeni nu a anunţat salvarea până când fetei nu i s-a făcut rău miercuri seara. „Când născu o pusei pe lighean că se tot dusese toată noaptea pe afară. Apoi a strigat o dată la mine să vin la ea că iese ceva din ea şi nu ştia ce este. Era capul copilului, care a mai trăit aşa, vreo jumătate de oră, după care a murit. Ea nu a avut mai nimic toată ziua. Avea o fustă aşa mai mare şi mai largă şi nu am ştiut niciodată că ar fi gravidă”, a declarat bunica fetei.

Bunica nu a ştiut nimic

Bătrâna a menţionat că nici ea şi nici nimeni altcineva nu a ştiut că fata era gravidă întrucât era corporal mai dezvoltată şi nu a spus vreodată cuiva că ar fi avut vreun raport sexual cu cineva. Toată noaptea de miercuri spre joi bătrâna a jeluit acasă şi a ameninţat că se sinucide pentru cele întâmplate. Ea o creştea pe Adriana, dar şi pe o soră a acesteia, precum şi pe alţi doi nepoţi. Părinţii celor patru copii reprezintă nişte familii dezorganizate, iar pentru ca minorii să nu fie abandonaţi, bătrâna i-a luat la ea în grijă, dar, odată cu creşterea acestora au apărut şi problemele. „Eu îmi fac moarte că nu mai pot să stau cu gândul acesta. De ce nu mi-a spus ea mie că are burta mare-! Nu mai pot şi nu mai pot să stau aşa. Nu mi-a spus nimic, nimic!”, tânguia bătrâna miercuri seara, după ce nepoata plecase cu salvarea spre spital.

Mama e sănătoasă

Minora de 15 ani a fost internată mai întâi la spitalul din Târgu Cărbuneşti şi, mai apoi, la cel judeţean de la Târgu Jiu, medicii menţionând că starea ei de sănătate este relativ bună şi că nu prezintă probleme deosebite. „Pe parcursul serii ne-a fost adusă o pacientă de 15 ani, care era după o naştere neasistată la domiciliu şi căreia i-a murit fătul. Starea ei era bună, dar am îndrumat-o spre spitalul judeţean, pentru a fi luată în evidenţă de forurile competente”, a menţionat doctorul Cătălin Tănase de la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj s-a autosesizat ieri dimineaţă, reprezentanţii săi anunţând că o vor consilia pe fată şi, dacă e cazul, vor face inclusiv o anchetă la Cruşeţ. Ancheta respectivă depinde însă de cea a poliţiştilor, o echipă de la Serviciul de Investigaţii Criminale mergând miercuri seara la casa bunicii Adrianei pentru a ridica trupul neînsufleţit şi a discuta cu bătrâna despre împrejurările în care s-a produs decesul fătului.

Tatăl necunoscut, mama - victimă a unui viol?

Câteva întrebări nu şi-au găsit ieri răspuns, cea mai importantă dintre acestea fiind cea legată de identitatea tatălui. Fata nu a spus absolut nimic despre acest lucru, anchetatorii având mult de lucru, mai ales că trebuie să stabilească identitatea celui care a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Surse din rândul acestora nu excludeau ieri posibilitatea ca minora să fi fost victima unui viol. Fata a fost în vacanţa de vară de anul trecut la nişte rude în judeţul Vâlcea, după care, la revenirea acasă, a devenit foarte distantă cu băieţii, menţionează sursele citate. Anchetatorii încearcă acum să afle dacă minora a întreţinut relaţiile sexuale de bună voie sau forţat, poliţiştii fiind nevoiţi să îl găsească pe tatăl bebeluşului mort miercuri la Cruşeţ. Ancheta se anunţă a fi încă la început, iar o eventuală confirmare a şocantei ipoteze va face cazul şi mai interesant.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: