Mizerie, sărăcie şi boală în blocul din strada Ciocârlău

Zeci de persoane din Târgu Jiu sunt obligate să trăiască în condiţii inumane într-un bloc pus la dispoziţie de Primăria municipiului Târgu Jiu, pe strada Ciocârlău, vis-a-vis de Artego. Zi de zi trebuie să convieţuiască alături de şoarecii şi gândacii care sunt ca la ei acasă în apartamentele oamenilor. Locatarii plătesc aproape 15 lei de persoană chirie. Suma minimă pe care aceştia o scot din buzunar este 100 de lei pentru o singură cameră.

Cele 55 de camere din blocul de locuinţe sociale ce aparţine primăriei municipiului Târgu Jiu sunt locuite de persoane mai puţin norocoase. Cei mai mulţi dintre aceştia nu au loc de muncă sau câştigă foarte puţin.

Gândacii se plimbă pe pereţi

Încă de la intrare te izbeşte un miros foarte greu. Subsolul blocului împrăştie peste tot un miros greu de suportat. Cu cât înaintezi lucrurile sunt şi mai rele. Un câine stă nestingherit în faţa uşii lui tanti Victoria. Femeia încearcă să-l gonească, dar animalul se întoarce de fiecare dată. Băile sunt distruse, unele dintre uşi roase de şobolani, iar pe holuri nici nu este energie electrică.

Condiţii inumane. Frumos zugrăvit pe dinafară, blocul găzduieşte de fapt multă mizerie şi sărăcie. Victoria Cruceru spune că o parte din vină o poartă şi locatarii din cauza faptului că nu întreţin curăţenia, ba mai mult aruncă pe oriunde. De obicei, după spusele locatarilor, partea din spate este transformată într-o groapă de gunoi. Ieri lucrurile stăteau mai bine, gunoiul fusese strâns pentru că fusese în zonă primarul municipiului, Florin Cârciumaru.

Oamenii dau vina pe responsabila de curăţenie, spunând că nu-şi face treaba. Cei mai mulţi dintre cei care locuiesc în camerele din blocul respectiv nu au loc de muncă, astfel că suma pe care trebuie să o plătească pentru a avea un acoperiş deasupra capului pare în acest caz foarte mare. „Ajung să dau şi un milion. Trei sute chiria şi mai plătim şi utilităţile. Utilităţi pe care nu le avem. Apă caldă nu avem, băile sunt într-un mare hal. Te îmbolnăveşti să stai aici. Noapte ies şobolanii şi gândacii. Merg pe pereţi în casă. Şobolanii au ros uşa unei vecine. La condiţiile astea plătim mult“, a precizat o chiriaşă.

Chiriaşii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu a fost amenajat un parc pentru copiii din bloc, aceştia făcându-şi de lucru pe lângă tomberoanele de gunoi.      

I-a luat camera foc

La etajul doi o femeie este foarte necăjită. Camera în care stă împreună cu cei trei copii a luat foc. Din cauza unui scurtcircuit la instalaţia de electricitate de foarte proastă calitate, lucrurile femeii au dispărut. Acesta se chinuieşte să repare ce se mai poate pentru a sta acolo. Femeia se plânge că nu are bani să-şi repare camera, casa ei.

Răspunsul primăriei municipiului Târgu Jiu la toate acestea, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Evulescu, îi face vinovaţi pe locatari. Ramona Evulescu a declarat că frecvent se fac reparaţii, însă mereu apar distrugeri. „Vinovaţi sunt cei care stau acolo. Frecvent sunt înlocuite geamuri, uşi şi acestea dispar la scurt timp“, a spus purtătoarea de cuvânt. Aceasta a adăugat că mulţi dintre locatari au fost daţi în judecată pentru neplata chiriei.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: