Mama noului primar de la Târgu Jiu vinde la tarabă în piață!

Situație inedită în familia noului edil pe care târgujienii l-au ales cu câteva zile în urmă și care încă nu a depus jurământul pentru a-și putea prelua atribuțiile. Mama lui Marcel Romanescu vinde fructe și legume la tarabă în piață și face lucrul acesta nu de ieri, de azi, ci de câteva decenii.

Nu o puteți întâlni însă în niciuna din piețele din Târgu Jiu, pentru că Doina Romanescu spune că aici nu a reușit niciodată să facă rost de o tarabă. Merge împreună cu alte vecine de-ale sale din satul Rugi, comuna Turcinești, într-una din piețele de cartier din Petroșani și acolo are clienți care o apreciază de-o viață. „De 32 de ani vin în această piață din Petroșani și oamenii mă știu. Mă cunosc nu pentru că a ieșit Marcel primar acum la Târgu Jiu, deși de când Marcel a câștigat alegerile oamenii mă privesc altfel, ca pe mama primarului. Vin de primăvara cu primele verdețuri până toamna târziu cu perele pentru iarnă. Dacă la noi nu a fost zonă cooperativizată, am putut să ne muncim pământul în tot acest timp, iar aici am găsit o piață bună pentru a vinde. Totul e crescut la noi în grădină sau în livadă, pentru că pot să vin cu fasole, dar și cu cireșe, că tot e sezonul lor acum”, spune Doina Romanescu.

„Am ajutat-o; acum nu mai am timp”

Fiul său cel mic, Marcel, a mai ajutat-o pe aceasta la muncile din gospodărie, dar de acum încolo primarului îi va fi imposibil să mai pună mâna pe sapă, greblă sau cazma. „Am ajutat-o pe mama pentru că de mic m-a învățat să particip la muncile din gospodărie. Din păcate anul acesta nu am mai avut timp, iar de acum încolo probabil tot așa vor sta lucrurile. Nu voi mai merge nici la cursuri la universitate în perioada în care îmi voi exercita atribuțiile de primar și asta doar din lipsă de timp. Nu voi renunța la cariera mea profesională. În ceea ce o privește pe mama, da, ea de 30 și ceva de ani, din câte știu eu, merge la Petroșani împreună cu alte vecine și vinde acolo tot ceea ce cultivă în grădină. Muncește foarte mult, iar oamenii din Petroșani o cunosc și îi apreciază marfa. Ea primește comenzile de la cei care cumpără de la ea și știe exact cu cât să se ducă la piață. După ce vinde, vine acasă și se întoarce la muncă pentru că, știți cum este, când stai la casă e mereu de muncă”, declară noul primar al municipiului Târgu Jiu.

I-a fost alături în seara alegerilor

Doina Romanescu a fost alături de fiul său și în seara câștigării alegerilor, în momentul anunțării rezultatelor parțiale, când era evident cine va prelua municipalitatea până în 2020, cei doi îmbrățișându-se strâns preț de câteva zeci de secunde. Momentul emoționant nu a fost întrerupt decât de aplauzele liberalilor care îl felicitau pe Marcel Romanescu pentru succesul electoral din seara de 11 iunie. Ulterior, noul primar a mărturisit că în acele clipe și-a exprimat regretul pentru că tatăl său nu mai este în viață pentru a-i vedea bucurându-se pe amândoi de acel moment ce marca schimbarea opțiunilor politice în rândul gorjenilor.

Galerie foto


Vizualizări: 30,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: