Management păgubos la Primăria Turceni. Prejudiciu de peste un milion de lei!

Peste un milion de lei. Acesta este prejudiciul constatat de Curtea de Conturi la Primăria Oraşului Tismana numai în anul 2016. Tânăra primăriţă Cristina Cilibiu, aflată la primul mandat, nu a făcut toate calculele aşa cum trebuie, pentru că primul an la primărie s-a lăsat cu o gaură importantă în buget. Acum trebuie să facă demersuri pentru a recupera aceşti bani.

Cheltuielile nelegale au fost descoperite de inspectorii Curţii de Conturi care au analizat toate documentele din anul 2016 de la primărie. Aproape 1,1 milioane de lei este prejudiciul constatat, iar Camera de Conturi a lăsat zeci de măsuri primăriţei pentru a intra în legalitate. 79 de mii de lei s-au pierdut pentru că nu au fost depuse la casierie toate încasările pentru care au fost emise chitanţe. Cu alţi 30 de mii de lei au fost decontate lucrări, deşi acestea nu erau prevăzute în proiectele de investiţii din oraş.

 Taxe scutite după ureche

Cu alţi 200 de mii de lei a fost prejudiciat bugetul Primăriei Turceni pentru că s-a dispus acordarea de scutiri şi reduceri la plata impozitului pe clădiri sau teren fără respectarea legislaţiei în vigoare. În plus, Primăria Turceni a pierdut peste 500 de mii de lei pentru că nu a respectat clauzele contractuale privind plata la termenele scadente, prevăzute în contractele de achiziţie încheiate.

Două mii de lei ar fi trebuit să recupereze primăria de la cei care au încasat ilegal subvenţia de încălzire. Nici pentru aceşti bani, autorităţile nu au depus vreun pic de efort. Şefii primăriei nu s-au interesat nici să recupereze peste 300 de mii de lei, debite provenite din impozite şi taxe locale, care ar fi trebuit achitate de mai multe societăţi care au fost radiate. Primăria Turceni nu s-a înscris pe lista creditorilor să recupereze banii şi a păstrat în evidenţa contabilă datoriile, chiar dacă firmele nu mai există.

Vizualizări: 4,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: