Procesul lui Vâlcov la Gorj, amânat până în Săptămâna Patimilor

Fostul ministru al finanţelor, Darius Vâlcov, devenit consilier de stat al premierului Viorica Vasilica Dăncilă, nu a ajuns marţi la Tribunalul Gorj, acolo unde este judecat într-un dosar de corupţie ce vizează fapte din perioada în care era primar al municipiului Slatina. Alte trei persoane sunt trimise în judecată de anchetatori în acest dosar şi toate s-au prezentat la termenul de marţi, chiar dacă procesul, în cele din urmă, s-a amânat.

Motivul amânării nu e dat de absenţa lui Vâlcov, ci de faptul că judecătorul pe al cărui complet se află dosarul are probleme medicale, în lipsa sa un alt magistrat intrând în sală, dar doar pentru a stabili un viitor termen. Tocmai la începutul lunii aprilie, pe 3, cu câteva zile înainte de Paşti, a fost fixat următorul termen, procesul nefiind deocamdată public.

Dosarul se află din toamna anului trecut în faza de cameră preliminară şi, la cum stau lucrurile, acolo va rămâne şi în cursul primăverii, o judecată pe fond fiind posibilă mai spre toamnă. Până atunci, consilierul premierului Dăncilă nu are motive să fie îngrijorat că nu a ajuns la Târgu Jiu, discuţiile în această fază a procesului putându-se purta şi în lipsa sa.

În dosar, Vâlcov e acuzat că i-ar fi mituit pe angajaţi ai OCPI Olt pentru a-i asigura rezolvarea rapidă a documentelor de care avea nevoie de la această instituţie, persoanele respective fiind şi ele trimise în judecată împreună cu fostul primar de la Slatina.

Procesul respectiv a început iniţial la Tribunalul Olt, dar fostul edil a cerut strămutarea şi, aşa dosarul a ajuns la Târgu Jiu, Darius Vâlcov fiind nevoit să facă astfel naveta din când în când între Bucureşti şi Gorj pentru a fi prezent la procesul de aici. Săptămâna trecută, fostul ministru a primit o condamnare de 8 ani cu executare într-un dosar în care e judecat pentru alte fapte de corupţie şi în care judecătorii au dispus confiscarea de la acesta a peste 6 milioane de lei primiţi drept şpagă. În ciuda verdictului, care nu este definitiv, premierul Dăncilă a declarat că îl menţine pe Vâlcov în funcţia de la Guvern pe motiv că îi acordă acestuia prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei sentinţe finale.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: