Managementul lui Ciurel: Producţie la jumătate, societate pe profit

Complexul Energetic Oltenia a vândut de la începutul anului 4,5 milioane MWh, adică 57,3% din planul pe care a fost fundament bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC). CE Oltenia raportează un profit brut la şase luni de 110 milioane de lei din care 26 de milioane profit din exploatare şi 84 de milioane profit financiar. Cifrele au fost comunicate ieri pe site-ul companiei. Concluzia ar fi că, dacă cifrele sunt adevărate, Ciurel scoate profit cu CE Oltenia chiar dacă se munceşte doar pe jumătate.

CE Oltenia şi-a propus să livreze într-un an 16,4 milioane MWh, iar potrivit datelor estimative din bilanţ într-o jumătate de an a vândut doar un sfert din producţia anuală planificată. Pe partea de minerit lucrurile stau ceva mai bine, în sensul că au fost extrase 10 milioane de tone de lignit din cele 14,7 milioane planificate pe primele şase luni. Dar conducerea companiei a prevăzut în buget extragerea a 30 de milioane de tone de cărbune în 2013. Pe partea de energie termică, de care era responsabil Marian Motocu, lucrurile par să fi mers. Veniturile din energia termică pe anul 2013 sunt estimate la 79 de mii de lei, iar la şase luni de 48 de mii de lei. Potrivit datelor publicate, acesta şi-a atins ţinta.

Cifra de afaceri a scăzut

Cifra de afaceri a scăzut şi ea îngrijorător. La şase luni cifra de afaceri este de 1,2 miliarde. Compania estimase o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei la şase luni şi 3,9 miliarde de lei. Veniturile din vânzările de energie electrică au fost de 865.222 mii de lei, deşi Laurenţiu Ciurel şi echipa sa au considerat, potrivit bugetului, că pot obţine în şase luni 1.591.152 de mii de lei, iar într-un an 3.321.423 mii de lei.

În ceea ce priveşte sumele pe care compania le are de recuperat, lucrurile nu stau bine. Creanţele ajung la 843.819 mii lei, iar potrivit BVC la finalul anului creanţele ar fi trebuit să scadă la 305.000 de mii de lei, nu să crească.

Bilanţul prezentat de companie mai arată că au scăzut cheltuielile totale la 1000 de lei venituri totale.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: