Managerii spitalului din Târgu Jiu din ultimii 5 ani, reclamați la DNA

Plângere penală împotriva celor care au condus Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu în ultimii cinci ani. Aceasta a fost depusă la DNA Craiova şi a fost formulată de către deputatul Emanuel Ungureanu. El este vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor şi a sesizat procurorii în baza concluziilor la care au ajuns chiar cei de la Ministerul Sănătăţii, după ce au făcut verificări la spitalul din Târgu Jiu. Foşti şi actuali directori din spital sunt acuzaţi de Ungureanu de suspiciuni de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a explicat că s-a referit, în plângerea sa penală, în principiu la licitaţiile care au fost organizate de spital în perioada 2017 – 2018. „Am fost astăzi (n.r. marţi) la DNA Craiova aşa cum am promis. Am depus o plângere penală împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în ultimii cinci ani. Nu este vorba doar de domnul Capotă, ci de managementul în general, de cei care s-au ocupat de partea economică, de cei care s-au ocupat de achiziţii. Vorbim despre suspiciuni de abuz în serviciu, de fals, uz de fals, fals intelectual cu privire la achiziţiile din 2017 – 2018. Mă refer la acel sistem pervers de divizare a contractelor în aşa fel încât să câştige cine trebuie. Au fost favorizate anumite firme”, a explicat parlamentarul.

Acesta a mărturisit că la DNA Craiova a fost băgat în seamă după o oră de aşteptare în curtea instituţiei. Nu îşi pune prea multe speranţe în acest demers, dar a anunţat că este dispus să mute plângerea la structura centrală a DNA dacă nu va fi luată în calcul la Craiova. „Atmosfera la DNA Craiova este dezolantă. Am fost tratat cu foarte mult sictir de un comisar de acolo. I-am spus că trebuie să analizeze cu atenţie ultimul raport al Corpului de Control şi care nici nu a vrut iniţial să-mi înregistreze această sesizare. La insistenţele mele, într-un nor de fum de ţigară, se fuma ca la turci în biroul DNA Craiova, şi după o oră de aşteptare am reuşit să înregistrez această audienţă cu discuţia domnului comisar şef, că s-ar putea ca procurorul şef să nu înregistreze plângerea pentru că nu am indicat faptele exact şi nu le-am încadrat. Speranţele de la DNA Craiova nu sunt foarte mari, însă aici vorbim de nişte lucruri scrise care nu vor putea fi ignorate sub nicio formă. Voi merge la DNA, structura centrală. Acest grup mafiot care conduce Spitalul Judeţean de ani de zile va fi destructurat. Promit că îmi voi folosi toată energia, toată puterea, toate pârghiile ca această structură care a făcut din acest spital o bombă biologică să intre la puşcărie”, a mai adăugat Ungureanu.

Tot marţi, managerul spitalului, Dumitru Vienescu, a fost chemat la comisia de dialog social de la Prefectura Gorj, unde a vorbit de neregulile sesizate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, inclusiv de cele privind achiziţiile. „Mă refer la aparatura medicală care a fost achiziţionată în anii 2017-2018 şi toate procedurile de licitaţie medicamente, materiale sanitare şi reactivi, aceste concluzii sunt prevăzute şi în raportul de control al Ministerului Sănătăţii, într-adevăr au fost anumite erori privind modul de comunicare sau modul de preluare din raportul de procedură a sumelor prevăzute, dar aceste sume nu sunt prevăzute şi în contractele care au fost încheiate. Toate procedurile au fost încheiate cu respectarea prevederilor legale. În anul 2019 au existat anumite prevederi în raportul Corpului de control privind utilizarea acelei proceduri de negociere fără publicare, în anul 2019 au fost demarate toate procedurile, astfel încât spitalul să nu mai utilizeze această procedură de negociere fără publicare", a precizat Dumitru Vienescu.

Vizualizări: 2,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: