Vîlceanu și Boza, întâlnire cu ministrul Economiei

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a participat duminică la o întâlnire în Mehedinți cu ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, la care a fost prezent și președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza.

Vîlceanu a confirmat întâlnirea. „Da, am avut o discuție pe acel memorandum care trebuie adoptat cât mai repede”, a spus deputatul, menționând că va avea și luni o discuție tehnică pe acest subiect cu ministrul Finanțelor, Florin Câțu.

Este vorba de acel memorandum prin care Complexul Energetic Oltenia să fie ținut în viață în următorii zece ani, până când România ar putea dezvolta capacități de producție care să înlocuiască termocentralele pe cărbune. În varianta făcută de guvernul PSD, memorandumul oferea cinci variante de soluții, după cum preciza Boza acum câteva luni, fără a spune care sunt acestea.

Guvernul PNL ar putea merge pe un împrumut din Trezorerie pentru CE Oltenia, în vederea achiziționării certificatelor de carbon aferente producției de energie din acest an, compania având nevoie de peste un miliard de lei noi.

Potrivit lui Dan Vîlceanu, un alt subiect discutat cu ministrul Economiei a fost legat de Uzina Mecanică Sadu, care azi sau mâine ar putea să primească în cont banii necesari retehnologizării.

Vizualizări: 4,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: