Romanescu, discuții cu ministrul Dezvoltării

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a avut marți discuții cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. Subiectul a fost legat de licitația pentru achiziționare de troleibuze noi, care a tot fost amânată de fosta guvernare.

Ministrul Ion Ștefan a scris pe pagina de socializare că astfel de amânări nu vor mai fi posibile în mandatul lui. "Amânările și blocajele pe criterii politice, în detrimentul cetățenilor, nu vor fi caracteristicile mandatului meu, spre deosebire de ale predecesorilor de la PSD. Banii europeni trebuie să ajungă în comunitățile locale cât mai repede, pe criterii clare și transparente, pentru a genera dezvoltare", a comentat ministrul.

Ion Ștefan a primit de la primarul Romanescu lista proiectelor pe care orașul Târgu Jiu le are la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. "Este de neînțeles de ce s-a tot amânat până acum licitația pentru achiziționarea a 20 de troleibuze pentru Tg. Jiu. În urma ședinței tehnice pe care am avut-o, am convenit că este nevoie urgent de deblocarea acestui proiect de interes pentru cetățenii din Tg. Jiu. Reiterez faptul că edilii din întreaga țară vor găsi în mine un sprijin pentru debirocratizare și pentru implementarea proiectelor de dezvoltare, în special pentru cele care țin de infrastructură", a comunicat ministrul Ion Ștefan.

Municipiul Târgu Jiu va avea 20 de troleibuze noi. Valoarea investiției este de 12 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene, fiecare troleu costând 550.000 de euro, fără TVA. 

 

Vizualizări: 1,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: