Managerul CEO, optimist: Vom fi conformi în aprilie

Oficialii Complexului Energetic Oltenia dau asigurări că nu vor fi probleme cu achiziția certificatelor de dioxid de carbon. Acestea trebuie cumpărate până la sfârșitul lunii aprilie. Banii de care are nevoie compania pentru această tranzacție încă nu au intrat în conturi, dar președintele Directoratului companiei este convins că împrumutul va fi accesat în timp util.

1,2 miliarde de lei va avea compania la dispoziție să cumpere certificatele de dioxid de carbon în următoarea lună. Termenul limită impus de Uniunea Europeană este 30 aprilie 2020. „Eu zic că vom fi conformi până în aprilie. Sunt și chestiuni confidențiale, de strategie. Vom fi conformi la 30 aprilie. Vom accesa și acest ajutor. Este alocat, este aprobat. Trebuie să constituim garanțiile pentru acest credit, după care ni se vor vira banii doar pentru achiziția de certificate de CO2”, a declarat Daniel Burlan.

Până acum, banii nu au ajuns în conturile companiei. Burlan dă asigurări că restructurarea nu va pune în pericol CE Oltenia. „Acum avem un ajutor de salvare pentru o perioadă de șase luni. Este clar că nu vom rambursa acest împrumut în șase luni. SNLO, în 2006, a avut un ajutor de salvare și unul de restructurare. La final, a ieșit o societate sănătoasă, cu profit. Vom trece pe acest program de restructurare în baza căruia vom lua acest ajutor de restructurare. E clar că, așa cum evoluează costurile cu certificatele de CO2 și cum este prețul la energie, nu vom acoperi costurile de CO2. Tendința este de creștere a acestor prețuri”, a mai declarat Burlan, la Accent TV.

Vizualizări: 4,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: