Mandat de arestare anulat pentru polițistul acuzat de furt

Agentul de poliție Dumitru Constantin Martin Voinescu va fi pus în libertate după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți anularea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său.

"Admite contestaţia formulată de persoana solicitată Martin Voinescu Dumitru Constantin împotriva încheierii nr.6 din data de 11 ianuarie 2020 a Curţii de Apel Craiova, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, pronunţată în dosarul nr.65/54/2020/a1. Desființează încheierea contestată şi rejudecând, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind arestarea provizorie, în vederea predării, către autorităţile din Germania, a persoanei solicitate Martin Voinescu Dumitru Constantin. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de persoana solicitată Martin Voinescu Dumitru Constantin, pe o durată de 30 de zile, începând de astăzi 21.01.2020, până la data 19.02.2020, inclusiv", este decizia ICCJ.

Agentul din cadrul Poliției Municipale Târgu Jiu a fost arestat pentru 15 zile de Curtea de Apel Craiova, la solicitarea autorităților germane, mandatul acestuia expirând pe 23 ianuarie.

Instanța supremă a dispus însă ca el să fie scos din arest și plasat sub control pentru 30 de zile. Agentul este acuzat că a fost implicat în furturi comise în Germania în septembrie 2018, dar avocata lui susține că el era la serviciu la Poliția Târgu Jiu în acea perioadă.

O mașină vândută de agent a fost folosită la furturi, de aici posibila confuzie a autorităților din Germania. 

Vizualizări: 3,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: