Primărie obligată să achite banii de navetă

Tot mai mulți profesori apelează la justiție pentru a-și deconta naveta. Elena Udrea vine tocmai din Craiova pentru a le preda elevilor din comuna gorjeană Căpreni. Face mai bine de 100 de kilometri, zilnic, dus-întors.

În 2018, Şcoala Gimnazială Căpreni a fost obligată de instanță să-i deconteze cheltuielile cu transportul. Este vorba de contravaloarea abonamentului pentru lunile mai 2017, iunie 2017, decembrie 2017, ianuarie și februarie 2018, pe ruta Craiova – Căpreni, tur-retur. Sumele au fost actualizate în funcţie de rata inflaţiei, instanța obligând școala să-i achite Elenei Udrea și dobânda legală aferentă acestor drepturi.

Deși a obținut o hotărâre judecătorească definitivă, dascălul navestist nu și-a primit încă banii. Drept urmare, a făcut o nouă acțiune în instanță.

„Admite acţiunea. Obligă pârâtul Consiliul Local Căpreni la alocarea fondurilor băneşti către Şcoala Gimnazială Căpreni în vederea decontării cheltuielilor de navetă cuvenite reclamantei (...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul Gorj, pe data de 16 ianuarie 2020.

Pe rolul instanțelor din Gorj sunt zeci de procese deschise de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, în numele membrilor de sindicat. Așa se face că profesorii au ajuns să se lupte cu primăriile ca să obțină banii de navetă prevăzuți prin lege.

Vizualizări: 2,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: