Trimiși în judecată pentru constituire de grup infracțional organizat

Gorjenii Lucian Boian și Florin Sitaru, alături de partenerii lor de afaceri, au fost trimiși în judecată la jumătatea lunii ianuarie, pentru constituire de grup infracțional. Procesul va fi judecată la Tribunalul Brașov. Zeci de primării s-au declatat parte vătămată. Ceilalți trimiși în judecată sunt Petrișor Catrinoiu, Daniela Bersu, Cătălin Ionescu și Răzvan Morar.

Potrivit procurorilor, aceștia acționau prin intermediul unor firme și convingeau primarii să semneze contracte pentru servicii de care nu aveau nevoie, aceștia având însă impresia că vorbesc cu reprezentanți ai statului.

Firmele se numeau: Programul pentru Aplicații Bugetare SRL București, Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL și Societatea pentru Tipar Notificarea.ro SRL.

Primăriile primeau facturi pentru servicii de care nu ar fi beneficiat, susțin primarii. Cercetările au început acum doi ani, când IPJ Brașov a declarat presei că: “Se pare că au fost încheiate câteva acorduri cu o presupusă organizaţie care ar fi furnizat ceva servicii de administrare a bazelor de date, ulterior încheierii acestor contracte aceste servicii nu au mai fost furnizate, însă ele au fost facturate şi ulterior s-au solicitat sumele de bani respective de la primarii”.

Unii dintre inculpați mai au dosare și la alte instanțe din țară pentru înșelăciune sau constituire de grup infracțional organizat, aflate în diferite faze procesuale. (R.S.)

Vizualizări: 3,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: