Ungureanu nu poate reveni în fruntea primăriei Drăguţeşti

Irinel Ungureanu, fostul consilier de la Drăguţeşti, a câştigat o primă bătălie împotriva Partidului Naţional Liberal Gorj, partid care l-a radiat fără motiv în urmă cu câteva luni. Ungureanu a obţinut în instanţă suspendarea deciziei PNL Gorj de a-l exclude din partid şi deci din rândul consilierilor locali. Chiar şi aşa, acesta nu poate reveni în vechea postură decât dacă aleşii locali de la Drăguţeşti ar decide acest lucru. De partea cealaltă, liderii PNL Gorj declară că Irinel Ungureanu nu mai există şi că nu va mai face parte nicicând din partid.

Fostul consilier local de la Drăguţeşti, Irinel Ungureanu, a avut parte de un prim succes în lupta pe care o duce cu fostul său partid, Partidul Naţional Liberal, filiala Gorj. Instanţa a suspendat executarea deciziei PNL de a-l radia pe Ungureanu din partid, însă acesta nu poate fi repus pe funcţie, explică şeful Serviciului Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj. ”În aceste condiţii, în situaţia în care domnul Ungureanu se va adresa instituţiei noastre cu  cerere şi ne va face dovada că excluderea dumnealui din rândul membrilor de partid ai PNL este suspendată în mod definitiv şi executoriu, vom dispune măsurile legale ce se impun pentru repunerea lui în situaţia anterioară emiterii ordinului de prefect prin care i-a fost încetat mandatul de consilier. Atributul de repunere nu revine Instituţiei Prefectului, ci Consiliului Local, întrucât competenţa dată de legiuitor prefectului este doar de a lua act de încetarea de drept a mandatelor de consilier şi nu există nici un temei legal ca să-i permită prefectului să emită un ordin de repunere pe funcţie”, a spus Liviu Diaconescu, şef Serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj. ”Nu este definitivă, dar este spre bine. Eu ştiu că ei o să piardă sigur, eu am fost nevinovat. Cu această hotărâre şi-a dat seama foarte multă lume că sunt nevinovat şi că am vrut să fac treabă în comună. A fost un abuz şi voi fi câştigător. Eu mai am şi procesul pe fond cu partidul şi nu au cum să câştige pentru că nu au nici un document. Şi oricum şi dacă ar fi să dureze cinci ani, tot nu mă las. Mă bucur foarte mult pentru această hotărâre”, a spus Irinel Ungureanu, fostul primar de la Drăguţeşti.

Liberalii şefi sunt vehemenţi şi susţin că pentru Irinel Ungureanu nu mai este cale de întors. Va rămâne în continuare exclus din partid. ”Este o hotărâre în primă instanţă, vom face recurs. În altă ordine de idei, această hotărâre nu ne desfiinţează nouă hotărârea, ea doar suspendă executarea hotărârii. Ea vine tardiv pentru că Instituţia Prefectului a emis deja ordinul, iar dânsul nu a contestat în instanţă ordinul prefectului. Hotărârea asta îl ajuta în condiţiile în care nu exista ordinul, dar decizia instanţei nu este opozabilă ordinului prefectului. Rămâne în continuare fără mandatul de consilier. Instanţa suspendă executarea deciziei partidului, adică orice altă instituţie nu poate să ia în calcul această decizie. Numai că Instituţia Prefectului a luat deja decizia în calcul şi a emis ordinul. Din punctul meu de vedere, nu mai este nimic de făcut”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL Gorj.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: