Călinoiu a întocmit o listă cu sarcini pentru Ciobotărică

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, s-a declarat mulţumit de activitatea Complexului Energetic Oltenia din acest an. În ultima conferinţă de presă, Călinoiu a vorbit despre creşterea economică înregistrată de companie sub conducerea lui Laurenţiu Ciurel, dar şi despre priorităţile lui noului manager. Printre sarcinile trasate lui Laurenţiu Ciobotărică se numără susţinerea sportului, dar şi păstrarea locurilor de muncă. Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că anul viitor va fi făcută privatizarea minoritară a companiei.

Ion Călinoiu a lăudat activitatea lui Laurenţiu Ciurel, deşi acesta a fost demis din cauza neîndeplinirii indicatorilor de performanţă. „Nu putem trece fără să amintim de activitatea CEO. Complexul Energetic Oltenia a salvat, în acest an, tot ce a însemnat consum de energie electrică întrucât a fost un an special în care seceta a făcut să nu avem energie produsă pe apă, compania mergând la capacitate. CE Oltenia a funcţionat şi din punct de vedere tehnologic, n-am avut surprize, iar România nu a importat energie, permiţându-ne să avem această creştere economică. În atenţia noastră pentru anul viitor va fi în continuare activitatea CEO care să însemne eficientizare, care să însemne menţinerea locurilor de muncă, care să însemne susţinerea activităţilor strâns legate de activitatea CEO şi comunitatea gorjenească în ansamblu”, a declarat Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a pregătit şi o listă cu priorităţi pentru noul manager. „Domnului director Ciobotărică trebuie să-i punem pe tavă problemele  judeţului Gorj, să-l informăm, l-am şi informat în ceea ce priorităţile pe anul 2016: menţinerea locurilor de muncă, continuarea creşterii economice a complexului, susţinerea sportului. Cu ajutorul Complexului Energetic Oltenia am ajuns să avem activitate sportivă performantă. Lucruri de acestea se întâmplă şi în Germania, unde unităţi economice susţin activitatea unor cluburi sportive renumite. Şi în Cehia se pregăteşte ceva de acest gen, societăţi comerciale cu capital de stat vor susţine activitatea sportivă. Avem echipe în topul clasamentului sportiv la fotbal, baschet şi handbal”, a precizat Ion Călinoiu.

PRIVATIZARE

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că în anul 2016 se va privatiza pachetul minoritar, în ciuda zvonurilor ce anunţau o privatizare majoritară. „După părerea mea, în continuare trebuie menţinut proiectul de a scoate la privatizare pachetul minoritar de 15 % care să asigure capitalizarea societăţii comerciale în vederea susţinerii obiectivelor de investiţii şi a activităţii. Trebuie să vorbim de sprijinul pe care trebuie să-l dea Guvernul în administrarea gratuită a CO2, să vorbim de deblocarea programului naţional de investiţii al guvernului, în condiţiile legii şi nu cu ajutor de stat.”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: