Mandatele a doi primari liberali, aproape de încetare

Instituţia Prefectului adună documente pentru a înceta mandatele primarilor condamnaţi de la Vladimir şi Drăguţeşti. În acest sens, secretarul comunei Vladimir a trimis deja referat la Prefectură. O situaţie similară este la Drăguţeşti, dar secretarul întârzie cu emiterea referatului.

Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj, spune că mandatul primarului de la Vladimir, Ion Ianăşi, va înceta odată ce Instituţia Prefectului va intra în posesia hotărârii judecătoreşti ce vizează o condamnare pentru comiterea unui accident. „De la secretarul comunei Vladimir am primit referatul prin care ne sesizează faptul că domnul primar are o condamnare definitivă care se află în curs, dar nu avem încă hotărârea judecătorească”, a declarat Sorin Arjoca.
Deşi secretarul de la Drăguţeşti nu a trimis încă referat privind situaţia primarului Vasile Moşoiu, Instituţia Prefectului urgentează demersurile pentru încetarea mandatului, dat fiind faptul că deja au fost înregistrate două reclamaţii. „De la localitatea Drăguţeşti încă nu am primit referatul, dar avem două reclamaţii legate de situaţia domnului primar şi vom solicita secretarului unităţii administrativ-teritoriale să ne înainteze referat în acest sens. Noi vom verifica documentele să vedem care e situaţia juridică a primarului Moşoiu”, a precizat Arjoca.
Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, în urma acestor referate se vor face demersurile pentru a obţine documente care să stea la baza încetării mandatelor celor doi primari. Curtea Constituţională a decis la începutul lunii iulie ca primarii condamnaţi cu suspendare, care nu au fost reabilitaţi, să îşi piardă mandatele.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: