Manifeste anti-Manţog împrăştiate de alegeri

PDL Gorj a reclamat duminică la Poliţie şi Biroul Electoral Judeţean faptul că în unele zone miniere au fost aruncate "manifeste anti-Manţog", prin care alegătorii erau îndemnaţi să nu voteze cu Partidul Democrat Liberal. Sesizarea PDL a fost depusă iniţial la Biroul Electoral Judeţean care, conform procedurilor legale, a redirijat-o spre Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, care, la rândul său, face verificări. "Am primit o astfel de sesizare şi în momentul de faţă facem verificări pentru a vedea cine sunt persoanele care au continuat campania electorală în ziua votării pentru că, pe fond, problema aceasta este, a continuării campaniei după încheierea termenului legal", a precizat inspectorul principal Daniel Tică.
 Sesizarea vizează împrăştierea unor bileţele "anti-Manţog" adresate minerilor şi energeticienilor din zona Motru-Văgiuleşti, zonă în care PDL Gorj are un deputat şi un senator aleşi toamna trecută. La rândul său, fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, a declarat că se simte "măgulit" că în ziua alegerilor europarlamentare adversarii săi politici sunt cu gândul tot la el.
 "Personal ştiu că sâmbătă au fost aruncate astfel de bilete, pe care nu le-am băgat în seamă, dar văd că au fost aruncate şi în cursul acestei zile, când se votează. PDL Gorj a depus la Poliţie şi un filmuleţ în care o persoană declară că primarul localităţii respective, Văgiuleşti, ar fi împrăştiat bileţele acestea. Sunt puţin măgulit că mi se acordă atenţie şi în ziua alegerilor europarlamentare într-o zonă în care sunt convins că oamenii de acolo, în mare parte mineri şi energeticieni, s-au convins în timp cine le-a fost alături în rezolvarea problemelor şi cine a stat doar pe margine şi a criticat", a menţionat Manţog.
 De asemenea, IPJ Gorj a primit o sesizare şi din partea PNL care vizează faptul că un post local de televiziune ar fi transmis duminică un anunţ electoral prin care alegătorii erau îndemnaţi să voteze PDL. Directorul postului de televiziune a fost sancţionat, în cele din urmă cu 4500 de lei, aceasta nefiind singura amendă dată de poliţişti în ziua votării. Un gorjean de 63 de ani, din Târgu Jiu, s-a ales şi el cu o amendă de 300 de lei pentru că a mers la vot în stare de ebrietate şi a făcut scandal în secţie, jandarmul de acolo chemând Poliţia în ajutor.


Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: