Petrescu vrea vice la Consiliul Judeţean ... în 2012

Ilie Petrescu va candida la şefia filialei Gorj a Partidului Conservator, principala sa promisiune fiind aceea că în 2012 organizaţia va avea un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Cine ar putea fi acel vicepreşedinte dacă ex-parlamentarul va fi şi ales în fruntea filialei? Vom afla, mai ales că deocamdată ştim doar că alegerile interne vor fi organizate în maxim o lună şi vor începe imediat după alegerile europarlamentare de duminică. Fostul senator a devenit preşedinte interimar al PC Gorj în toamna anului trecut, după ce a plecat din PRM, iar acum se pregăteşte să fie ales ca preşedinte al conservatorilor. El afirmă că organizaţia a crescut numeric sub conducerea sa, în cele câteva luni, Petrescu susţinând că are nu mai puţin de 7000 de membri în filială.  PC Gorj a avut postul de preşedinte aproape tot timpul vacant în ultimii ani. Ultimul preşedinte ales al filialei a fost ex-deputatul Pantelimon Manta, care, a migrat la PNL, unde a fost tras însă pe linie moartă. PC Gorj a avut preşedinţi ca Gheorghe Caralicea Mărculescu, Valentin Mogoe sau Sabin Popescu în ultimii ani, niciunul dintre aceştia nemaiactivând în partid. Ilie Petrescu susţine că el nu va mai pleca din PC şi că, dacă filiala îi va fi alături, îşi va asuma şi o eventuală candidatură în 2012 la şefia Consiliului Judeţean. Evident că asta îi va deschide calea spre funcţia de vicepreşedinte la care aspiră de o bună bucată de timp, ca orice politician "preocupat" de "binele judeţului".

 Dă în scris că aşa va fi

 "Nu credeţi că avem 7000 de membri? Vă asigur eu că ei există şi sunt persoane care provin şi de la alte partide. Recunosc, am luat şi de la PSD, dar nu a fost asta o problemă, tot ceea ce mă interesează este să creez o organizaţie puternică, pentru a avea un scor bun în 2012. După alegerile acestea din filială ne vom pregăti deja pentru cele de la Consiliul Judeţean din 2012. Sunt sigur că atunci vom avea din nou consilieri judeţeni şi chiar un post de vicepreşedinte. Pot să dau scris de pe acum că aşa vor sta lucrurile, dacă nu mă credeţi. Fără noi nu se va face atunci niciun fel de alianţă. Veţi vedea că aşa cum am făcut treabă la PRM timp de două mandate şi am avut şi parlamentari şi consilieri aşa mă voi implica şi la PC", spune Petrescu.
 Ceea ce nu spune fostul senator este că la instalările în funcţie făcute de "aliatul" Victor Ponta cu directori ai PSD, Petrescu nu a fost invitat. Întâmplător sau nu, conservatorii au fost reprezentaţi de oameni care au ceva vechime în partid şi care sunt agreaţi de social-democraţi. Actualul lider interimar încă nu trece în ochii celor de la PSD Gorj ca un aliat, atacurile de acum un an formulate de Petrescu din partea PRM nefiind uitate prea repede. De altfel, chiar fostul senator s-a tot plâns că PC Gorj nu e chemat la negocieri şi că liderii filialei, adică el, nu sunt băgaţi în seamă de mai marii social-democraţilor, ceea ce spune multe despre cât de bine se înţeleg colegii de coaliţie electorală, ca să nu mai vorbim despre partenerii actuali de guvernare.
 


Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: