Bătălia dintre PSD şi PDL se dă la Gorj şi pe pronosticurile electorale

Liderii PSD şi PDL din Gorj sunt convinşi că partidul în care sunt ei membri va câştiga alegerile europarlamentare din judeţ. Democrat-liberalii şi social-democraţii se cotează fiecare cu scoruri bune înaintea scrutinului de duminică, în toate pronosticurile indicate de aceştia liberalii situându-se pe locul trei, cu procente variabile. Prin discuţiile acestora mai apare şi PRM cu un procent la care acum un mandat nimeni de prin acest partid nu se gândea, independenta Elena Băsescu fiind şi ea amintită uneori de cei puşi de Pandurul să indice un posibil scor electoral pentru duminica viitoare  Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, crede că electoratul nu s-a schimbat prea mult în ultimul an şi, în consecinţă, procentele din vara lui 2008 se vor menţine, deşi alegerile parlamentare din toamnă au arătat că lucrurile s-au schimbat. Liderul PDL Gorj, Cosmin Popescu, declară, în schimb, că partidul său va câştiga alegerile cu 32%, acesta necotând PSD cu mai mult de 28 de procente şi PNL cu 16%. Conservatorul Ilie Petrescu indică şi el un scor mai bun pentru PDL decât pentru Alianţa PSD – PC, spunând că democrat-liberalii s-au organizat mai bine în această campanie electorală. "PDL e mai bine pregătit ca noi, cei de la Alianţa PSD-PC. Eu o recunosc deschis pentru că ştiu să îşi facă campanie şi s-ar putea să fie în faţa noastră cu un mic avans. Noi, PSD-PC, am lucrat cam la relanti toată campania, iar eu spun asta pentru că am făcut destule campanii şi ştiu cum stau lucrurile", spune Petrescu.
 Senatorul Ion Ruşeţ se fereşte să dea procente, în schimb, se declară şi el convins că PDL va avea în Gorj un scor peste media pe ţară a partidului. Celălalt senator al judeţului, social-democratul Toni Greblă vede PSD pe primul loc la un scor mare, de 41%, pentru PDL acesta nedând mai mult de 26%, iar pentru liberali cel mult 14 procente. Un scor asemănător indică şi Vasile Popeană, "oracolul" din Leleşti având acum concurenţă la "oracolul" din Padeş. Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, spune, în schimb, că partidul său va obţine 22%, iar cele două mari partide vor avea scoruri de până în 30%. Toţi politicienii chestionaţi indică procente cuprinse între 8 şi 10% pentru PRM. 
 Concluzia finală o poate trage însă democrat-liberalul Ionel Manţog, care nu s-a riscat la niciun procent, dar care ştie cum se pot face procente bune pe 7 iunie. "Procentele sunt greu de exprimat acum, dar pot să vă spun că situaţia consemnată în sondajele de la nivel naţional şi care indică o egalitate între PSD şi PDL este reală. Rezultatul practic al votului din 7 iunie depinde de modul de organizare şi de mobilizarea la vot. Dacă echipele din teritoriu îşi vor face treaba, PDL va fi înaintea PSD şi în Gorj. Oricum, adăugând voturile Elenei Băsescu, voturi care în oricare alte alegeri vor veni spre PDL, ca şi poziţie politică în România anului 2009, PDL este partidul câştigător, iar acest lucru se va vedea şi la alegerile prezidenţiale din toamnă", spune fostul şef al PDL Gorj.
 


Galerie foto


Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: