Manta, eternul învins, nu renunţă la război

"Puciul" organizat pentru schimbarea lui Dan Ilie Morega din fruntea PNL Gorj nu i-a dezarmat pe oponenţii acestuia. Fostul deputat Pantelimon Manta e convins că nu a pierdut războiul cu Morega, ci doar o bătălie.

Fostul deputat Pantelimon Manta recunoaşte că nu se aştepta ca Orban să piardă la votul de la Poiana Braşov, pierdere care a dus la înfrângerea "puciştilor" din PNL Gorj. Planul respectiv presupunea ca Radu Angheloiu să devină şef al liberalilor, în locul lui Morega, Manta fiind convins că filiala încă mai are timp de schimbări în acest an. Acesta nu exclude şi posibilitatea ca în perioada următoare şefii de la centru să încerce să pună batista pe ţambal pentru a avea linişte la Gorj, una dintre variantele discutate în filială presupunând venirea lui Dan Radu Ruşanu la Târgu Jiu pentru a împăca taberele din organizaţie, Ruşanu fiind, totuşi, un apropiat al lui Morega.

"N-am pierdut războiul, eu asta cred şi asta contează şi nu cred că lucrurile vor rămâne aşa. S-a pierdut la Poiana Braşov pentru că nu s-a făcut o analiză detaliată a situaţiei din filială. Votul m-a surprins, sincer o spun. Doar 10% aş fi pariat că se poate lua o asemenea decizie şi uite că s-a luat. O mişcare de puci a existat pentru că în filială se duce o politică stalinistă şi sunt oameni care sunt direct împotriva lui Morega. Dacă el nu e schimbat, partidul ajunge la 10% pentru că nu-şi dă seama că, în teritoriu, PSD şi PDL ne iau cei mai buni oameni. Varianta asta cu Radu Ruşanu şi venirea lui aici pentru a împăca taberele nu cred că va avea sorţi de izbândă. Eu nu cred în poveşti din astea, de a pune batista pe ţambal, deşi e normal să ne asculte şi pe unii şi pe alţii", spune Manta.

Ţepele lui Manta

Pantelimon Manta a avut prima dezamăgire în politică atunci când nu a fost lăsat de Traian Băsescu să se pună în fruntea listei la parlamentarele din 2004. S-a mutat la PC, a devenit deputat, dar nu a reuşit să obţină şefia filialei. S-a mutat la PNL, a sperat să ajungă pe postul de preşedinte la Gorj, dar a fost exclus din partid de Dan Ilie Morega. (C.P.)

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: