Manta vrea amânarea (re)alegerii lui Dian Popescu

Liberalii din Târgu Jiu ar putea avea parte de un nou scandal zilele acestea, dacă o solicitare făcută de fostul deputat Pantelimon Manta va căpăta un răspuns pozitiv. Acesta le-a cerut şefilor liberali de la centru să amâne conferinţa de alegeri a organizaţiei municipale a PNL Târgu Jiu, deşi actualul şef al filialei, Dian Popescu, susţine că solicitantul nici măcar nu mai este membru pentru a avea un astfel de drept.

Alegerile respective sunt programate pe 26 februarie, actualul preşedinte interimar, Dian Popescu, fiind singurul candidat la funcţia de conducere. Data a fost făcută publică de către Popescu imediat după "puciul" dejucat la Braşov împotriva liderului filialei judeţene, Dan Ilie Morega. El pare să nu aibă un rival până acum, dar fostul deputat, care contestă cam tot ce face actuala echipă din fruntea organizaţiei, spune că există şi o motivare pentru faptul că pe Dian Popescu nu-l concurează nimeni. Manta susţine că alegerile trebuiau anunţate cu cel puţin 30 de zile înainte, lucru care nu s-a întâmplat. El a sesizat Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL şi speră să obţină o amânare a datei alegerilor.

Conferinţa de alegeri nu este statutară

Fostul deputat susţine că nici modul în care sunt selectaţi delegaţii la conferinţă nu este conform cu statutul, Dian Popescu declarând de mai mult timp că la alegeri îi va primi în sală doar pe cei care au muncit alături de el în campania electorală. Manta afirmă, în schimb, că în statut nu există o astfel de prevedere, fostul deputat menţionând că a făcut cererea respectivă în calitate de membru al PNL Târgu Jiu. El susţine că nu a fost exclus din partid, deşi Dian Popescu declară de mai mult timp că Manta este un fost membru al PNL.

"Văd că nici Dian Popescu nu a învăţat nimic din principiile statului de drept, unul dintre ele fiind acela că şi condamnatul la moarte primeşte sentinţa. Am auzit că au spus că am refuzat eu să primesc sentinţa lor de excludere, dar mie nu mi-au comunicat nimic. Dacă eu refuzam corespondenţa, poştaşul era obligat să consemneze acest lucru. Problema gravă este alta şi are legătură cu conferinţa de alegeri, care nu este statutară. Nu a fost convocată conform statului, iar în sală ei îşi cheamă 100 de oameni care sunt de-ai lor, dintr-o mie, să zicem, iar pe ăştia îi învaţă din timp cum să voteze. De fapt, acum se pregăteşte terenul pentru alegerile de la judeţ pentru că municipiul e cam o treime din organizaţia judeţeană şi alegerile de acum contează în realegerea lui Morega. Eu am făcut o hârtie scrisă la cei de la centru şi sper să primesc un răspuns zilele acestea", spune Manta.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: