Manţog, pe stema judeţului

Mircea Geoană a ajuns la capătul puterilor. Nu mai poate să se dueleze cu niciunul din contracandidaţii săi la prezidenţiale, fapt pentru care s-a luat la harţă cu simplii membri de partid ai PD-L. Zilele trecute, într-un  ziar local din Gorj, Prostănacul lui Iliescu a dat un interviu de care mai bine s-ar fi lipsit. Ditamai candidatul la prezidenţiale, care a început campania imediat după alegerile locale lansându-se în cursă de mai multe ori, s-a smiorcăit a scânceală pe umărul ziaristului care-l intervieva, remarcând că eşecul politicii social democrate din Gorj s-ar datora democrat liberalului Ionel Manţog. Acesta, în opinia „marelui” Geoană, este vinovat de faptul că social democraţii nu au pupat posturi babane, că nu prea le-a reuşit căpuşarea unităţilor din minerit şi energie, că nu s-a putut închega o alianţă ca la centru şi că oamenii lui din teritoriu nu au vrut să se dezlipească de liberalii gorjeni.

Manţog e vinovat de toate, din cauza lui politica social democrată din judeţ a dat faliment. După asemenea declaraţii nu poţi să nu te întrebi: ori a crescut Manţog atât de mult încât face praf politica PSD, ori a scăzut Geoană în aşa fel încât se ia la trântă cu membrii de partid fără mare funcţie de la PD-L. Dacă nu i-au reuşit atacurile lansate către liderii partenerilor de coaliţie s-o fi gândit că ar trebui să-şi schimbe tactica şi s-o ia de jos în sus, că poate-i reuşeşte ceva. 

O fi auzit Geoană ceva, o fi ştiind el ceva de s-a repezit la gâtul lui Manţog! I s-o fi şoptit că atunci când i se cere lui Putin să stabilească politica energetică a Rusiei el nu mişcă un deget până nu-l consultă pe Manţog. Angela Merkel este într-o corespondenţă îndrăcită cu personajul  atunci când vrea să ia măsuri concrete în mineritul nemţesc. Să nu mai vorbim de Obama care  are fir roşu cu Manţog şi pe care-l sună în fiecare seară să-l întrebe ce mai este nou pe la Gorj! Dacă o ţine tot aşa, Geoană o să sfârşească în campania prezidenţială prin a-l propune pe Manţog pe stema judeţului!

Chiar dacă este un simplu consilier judeţean, un simplu directoraş de complex energetic şi un simplu membru de  partid, Manţog, în opinia lui Geoană, este un fel de Mafalda de care PSD-ul de la Gorj n-a putut trece nici măcar la Turburea! Alo! PSD-ule, spuneţi-i omului că a luat-o pe arătură  şi metoda hărţuirii fiecărui membru de partid de la PD-L este păguboasă pentru imaginea lui. Dacă vrea trântă să-şi găsească pe unul care luptă pentru acelaşi loc cu el, nu un biet consilier judeţean, care se miră şi el de cotele la care-l situează ditamai candidatul la prezidenţiale al celui mai mare partid din România!

Până una-alta, social democraţii, influenţaţi de atitudinea şefului lor Geoană,  au pus-o de-o consfătuire. Se zvoneşte că vor să-l prindă pe Manţog pe picior greşit, ca să-i poată lua măsurile pentru statuia pe care vor să i-o comande şi s-o inaugureze după 6 decembrie în faţa sediului PSD din Gorj! De când Geoană a dat interviul, Călinoiu umblă numai cu ruleta în buzunar.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: