Cum să scapi de durerile  de cap cauzate de mahmureală!

Alcoolul din vin, bere și lichior este alcătuit dintr-o substanță chimică numită etanol. Acesta poate provoca dureri de cap celor care consumă alcool în cantități mari.

Vasodilatația este o lărgire a vaselor de sânge care poate provoca dureri de cap pentru unele persoane și apare atunci când se consumă alcool.

Etanolul este un diuretic natural, ceea ce înseamnă că crește cantitatea de apă și sare pierdută de organism. Determină organismul să excrete vitamine, sare și minerale prin rinichi, ducând la dezechilibre chimice și deshidratare, care pot provoca dureri de cap.

Oamenii cred că dacă beau mai mult alcool în timpul mahmurelii vor scăpa de simptome. Însă specialiștii spun că adăugarea unei cantități suplimentare de alcool nu face decât să crească simptomele chiar dacă uneori le poate întârzia.

Băuturile alcoolice limpezi cum ar fi ginul și vodca, tind să provoace mai puține mahmureli decât cele mai închise, cum ar fi tequila și vinul roșu. Băuturile alcoolice mai închise pot conține metanol, care este toxic și pot agrava mahmureala.

Cea mai eficientă modalitate de a evita o durere de cap de mahmureală este de a evita consumul de alcool sau de a bea în exces. Nu există încă un remediu  perfect, dovedit,  pentru o durere de cap cauzată de mahmureală dar există câteva metode pentru ameliorarea simptomelor mahmurelii.

Severitatea mahmurelii este strâns legată de cât de mult alcool a consumat persoana și de cât de mult a dormit.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea stării de rău după o petrecere cu alcool:

Evitați să beți pe stomacul gol: O persoană poate considera util să consume o masă care conține carbohidrați sau grăsimi, ceea ce poate ajuta la încetinirea absorbției de alcool de către organism.  Bea apă și băuturi neacidulate după fiecare pahar băutură alcoolică. Băuturile carbogazoase pot accelera absorbția alcoolului.

De asemenea, cel care a consumat mai mult alcool la o petrecere trebuie să încerce să consume încet câte o halbă de apă înainte de culcare.

Consumul de lichide sau consumul de supă poate ajuta o persoană să se rehidrateze și să-și îmbunătățească starea scăpând de durerea de cap.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: