Manu Tomescu lansează o nouă campanie

Sindicalistul Manu Tomescu de la Termocentrala Rovinari a pornit o nouă campanie, după cea legată de modernizarea grupului 5 al unității energetice. Tomescu vrea să afle de ce compania CE Oltenia nu acordă grupă de muncă salariaților de termocentrala rovinăreană, deși beneficiază de acest drept, fiind prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă (CCM).

Manu Tomescu spune că salariații de la Termocentrala Rovinari sunt singurii energeticieni din CE Oltenia care beneficiază de grupă de muncă. Sindicalistul a spus că are informații conform cărora energeticienilor rovinăreni nu li se mai acordă grupă de muncă și este hotărât să afle din ce motiv. "Încerc să găsesc răspunsuri în ceea ce privește acordarea grupei de muncă pentru condiții deosebite, pentru salariații din Termocentrala Rovinari, care lucrează în aceste condiții. Vă informez că de astă vară am tot umblat și m-am interesat, iar concluzia la care am ajuns este că nu se respectă CCM-ul și suntem tratați într-un mod discriminatoriu", a declarat Manu Tomescu.
Acesta i-a informat pe colegii săi, prin intermediul rețelelor de socializare, că în baza Contractului Colectiv de Muncă valabil în perioada 2015-2017, salariații din Termocentrala Rovinari au prevăzute locuri de muncă cu condiții deosebite. Mai bine de jumătate din salariații termocentralei sunt privați de aceste drepturi, a spus Manu Tomescu. "Din toate termocentralele doar la noi mai este prinsă grupa de muncă în Contract. O condiționează cu tot felul de chestii. Nu știu de cât timp nu respectă acest lucru, dar o să aflu. Întâlnesc multe piedici, dar nu mă las. Din Termocentrala Rovinari ar trebui să primească grupă de muncă în jur de 1000. La celelalte termocentrale s-a renunțat la ele, nu mai sunt prinse", a explicat sindicalistul.

Vizualizări: 1,738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: