Padocul din Târgu Jiu va fi extins. Costuri!

Adăpostul canin de la Târgu Jiu va fi extins cu încă 400 de locuri. Acest proiect presupune noi cheltuieli din bugetul local, suma propusă în acest sens fiind de 250.000 de lei. Adăpostul canin este gestionat de societatea Edilitara. Directorul Alexandru Zaharia vorbește de posibilitatea externalizării acestui serviciu către asociații de protecția animalelor.

Extinderea adăpostului pentru câini vine la puțin timp după ce o fetiță de 7 ani, din Târgu Jiu, a fost mușcată de față de un câine comunitar. Extinderea padocului va duce practic la o dublare a capacității adăpostului canin. În prezent se lucrează la documentația cadastrală pentru această extindere. Unii consilieri locali au spus că primăria cheltuie prea mulți bani cu întreținerea câinilor fără stăpân. Șeful Edilitara a explicat că această extindere presupune noi cheltuieli, nicidecum economii. „S-a discutat la ședința de Consiliu Local extinderea padocului și asta nu presupune economii. Se va aloca o sumă de 250 mii lei pentru extinderea padocului, să dublăm capacitatea. Rămâne să vedem dacă această soluție va rezolva cât de cât problema”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara. 

Discuții pentru adopții la distanță

Administratorii padocului din Târgu Jiu spun că adopțiile la distanță ar fi o soluţie pentru a se reduce cheltuielile cu întreţinerea câinilor. Adică maidanezii adoptaţi să rămână aici, dar cheltuielile să fie asigurate de către cei care doresc să plătească pentru întreţinerea lor. „Vor câteva asociații, una numără cam 200.000 de membrii din afară, să facă un parteneriat cu noi. Ar fi foarte bine. Noi prin lege nu avem dreptul decât o treime să punem la dispoziție. Să zicem că din 800 de câini cât o să avem noi, 250 de câini pot fi adoptați de o societate sau o persoană fizică din afară care să plătească tot ce însemnă costuri de personal, de întreținere, hrană. Așteptăm să vedem ce parteneri vin, în așa fel încât să luăm și presiunea de pe bugetul local”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara.

Conducerea societății Edilitara vrea să externalizeze activitatea padocului către o asociație de protecție a animalelor, cu care primăria să încheie un parteneriat public-privat. Propunerea urmează să fie analizată de administratorii societății și mai apoi să fie înaintată municipalității.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: