Manuale şcolare noi pentru clasa I şi clasa pregătitoare

Fonduri de aproximativ 600 de mii de lei au fost alocate judeţului Gorj pentru achiziţionare a sute de seturi de mobilier pentru clasa pregătitoare şi retipărirea a zeci de mii de manuale şcolare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va asigura manuale şcolare noi pentru toţi elevii claselor I, cu excepţia manualelor disciplinei Religie care se va recupera de la seriile precedente. De asemenea, s-a dispus retipărirea manualelor şcolare pentru disciplinele la care se susţin teze cu subiect unic în proporţie de 60% din cifra de şcolarizare. În ceea ce priveşte restul disciplinelor, manualele şcolare vor fi asigurate în proporţie de 10%, 15% şi 25%, în funcţie de necesităţi.

Cei aproximativ 3000 de elevi ai claselor pregătitoare vor desfăşura anul şcolar 2013/2014 în spaţii amenajate corespunzător. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a repartizat unităţilor de învăţământ suma de 174.800 de lei, contravaloarea a 874 de seturi de mobilier specific. „Pentru achiziţionarea unui set de mobilier pentru clasa pregătitoare, ministerul a alocat câte 200 de lei. La nivelul judeţului Gorj sau achiziţionat 874 de seturi, suma totală repartizată unităţilor de învăţământ fiind de 174.800 de lei”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

De asemenea, au fost alocate fonduri şi în vederea completării stocurilor cu manuale şcolare. „Fondurile alocate în vederea completării stocurilor de manuale şcolare destinate învăţământului obligatoriu-manuale retipărite pentru anul şcolar 2013-2014 sunt de 389.267 lei la nivel de judeţ. În aceste condiţii, s-a dispus retipărirea manualelor şcolare pentru disciplinele la care se susţin teze cu subiect unic (limba română, matematică, istorie, geografie, fizică şi chimie) în proporţie de 60% din cifra de şcolarizare. În ceea ce priveşte restul disciplinelor, manualele şcolare vor fi asigurate în proporţie de 10%, 15% şi 25%, în funcţie de necesităţi”, a mai precizat Ion Işfan.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: