Marciuc: Nu avem bani de salarii în decembrie

Sindicalistul Adrian Marciuc a declarat că nu vor fi bani de salarii pe luna decembrie dacă bugetul nu va fi rectificat. Sindicatele au fost la ministrul Victor Grigorescu şi acesta le-a promis că bugetul va fi rectificat până la finalul mandatului său. Mandatul său se termină în câteva săptămâni iar încercarea de a rectifica bugetul a eşuat.

Liderul Adrian Marciuc spune că în decembrie nu sunt bani de salarii deoarece bugetul nu poate susţine lefurile a 1200 de oameni. „Pe noi ne îngrijorează că ministerul nu ne reîntregeşte fondul de salarii. Noi Nu putem să acordăm salarii pe luna decembrie, fondul de salarii trebuie reîntregit, dacă nu, nu avem să dăm banii la oameni“, a declarat Marciuc.

În plus, în negocierile pentru contractul colectiv vor intra cu un fond de salarii mai mic. „Dacă nu rezolvăm în una decembrie intrăm cu un deficit în fondul de salarii pe 2017. O să am discuţii cu sindicatele din Univers să facem ceva pentru că avem semnale că nu-i interesează de fondul Complexului Energetic Oltenia. Suntem în aer“.

Adrian Marciuc spune că sindicatele din Federaţia Univers vor găsi forme de protest: „Nu putem face grevă generală, dar avem alte posibilităţi, mergem la Bucureşti, pichetări la Minister“.

Vinerea trecută a fost o şedinţă a acţionarilor, dar nu s-a putut discuta subiectul deoarece nu au fost toţi acţionarii prezenţi, aşa cum cere desfăşurarea unei şedinţe extraordinare.

Vizualizări: 2,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: