Marciuc şi amicii lui şi-au petrecut noaptea în arest

Ziua Z a procurorilor DIICOT s-a lăsat cu audieri-maraton şi reţineri printre studenţii din Timişoara, care se ocupau cu traficul de droguri. 47 de tineri au fost duşi la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri. 18 dintre ei, majoritatea din Târgu Jiu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi trimişi în Arestul IPJ Timiş. Mulţi dintre ei sunt studenţi la Drept, Medicină sau Politehnică.

Robert Cristian Marciuc, fiul liderului sindical din minerit Adrian Marciuc, este printre cei 18 tineri reţinuţi miercuri la Timişoara, într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Cel puţin nouă dintre reţinuţi sunt din Târgu Jiu. Procurorii DIICOT cer arestarea tinerilor pentru 30 de zile. Ceilalţi tineri din Târgu Jiu care au fost reţinuţi de procurori sunt: Iustin George Olaru, Alex Ionuţ Bogdan, Cosmin Petrişor Ianăşi, Aurel Ionuţ Gavrilă, Andrei Cristian Buzianu, Matei Lazăr şi Cosmin Sorin Drăghia.

Tinerii sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv pentru trafic internaţional de droguri. „S-a reţinut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca obiectiv derularea de activităţi infracţionale pe linia traficului cu droguri de risc şi de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 suspecţi originari din Târgu Jiu, care şi-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenţilor Facultăţilor de Medicină şi Drept”, a informat DIICOT.

Robert Cristian Marciuc a mai avut probleme cu legea în 2016, în două dosare diferite, fiind acuzat de diferite agresiuni. Tribunalul Timiş urma să decidă joi seara dacă vor fi date mandate de arestare preventivă sau dacă vor fi stabilite alte măsuri în dosar.

Vizualizări: 8,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: