Mare atenție de unde cumpărați carne!

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară a dispus în ultimele zile o serie de verificări în urma cărora s-au depistat foarte multe nereguli legate de igienă. O brutărie din Turburea a fost închisă și mai multe carmangerii și magazine de carne din Piața Centrală au fost sancționate. Nereguli au fost depistate și în centrele comerciale Păltiniș și Rodna. Reprezentanții DSVSA Gorj fac un apel la cei care cumpără  animale vii din târguri să își ia toate măsurile de siguranță.

În ultimele patru zile, inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară au desfășurat peste 80 de verificări, iar în unele cazuri au fost dispuse și sancțiuni sau chiar suspendarea activității. Cele mai multe probleme au avut la bază lipsa igienei. „În patru zile am efectuat peste 80 de controale. Am aplicat 17 sancțiuni în valoare de 12.500 de lei și am închis o brutărie din Turburea. Am aplicat amendă la o brutărie din Vladimir pentru că nu erau respectate normele de igienă, toate utilajele erau neigienizate și am mai aplicat o amendă la o brutărie din Târgu-Jiu, am aplicat 9 sancțiuni numai în Târgu-Jiu în complexele Păltiniș și Rodna pentru nerespectarea condițiilor de depozitare, am aplicat patru sancțiuni în carmangerii și măcelării în Târgu-Jiu, toate în Piața Centrală, pentru că nu erau respectate normele de igienă. Am aplicat și o sancțiune în târgul de animale de la Peșteana”, a spus Ion Iliuță, director DSVSA.

Atenție la porcii din târguri

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară au făcut un apel la cei care cumpără animale din Târguri să fie foarte atenți la vânzători. „Cei care merg către târguri să cumpere animale, în special porci în această perioadă, să nu le ia de la persoane necunoscute, să ceară măcar un buletin și să aibă crotalii. Se poate întâmpla ca după sacrificare porcul să aibă trichineloză și în aceste condiții cine-l despăgubește, dacă nu știe de unde l-a cumpărat? Să fie foarte atenți și la carne, dar și la pește”, a precizat Ion Iliuță, directorul DSVSA Gorj.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: