Marea dezbatere a candidaţilor, sub semnul întrebării

La întâlnirea dintre reprezentanţii staff-urilor de campanie ale principalilor candidaţi, discuţiile au fost îngreunate de cerinţa PSD ca dezbaterea să fie între principalii cinci candidaţi, în vreme ce Traian Băsescu ar dori o dezbatere între primii trei, fiind posibil să aibă loc două dezbateri.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a povestit, la Antena 3, că discuţiile despre dezbatere s-au împotmolit pentru că "Geoană nu vrea în ruptul capului o dezbatere în trei, Băsescu nu vrea în ruptul capului o dezbatere în cinci". El a spus că, în discuţiile staff-urilor ar există două poziţii aparent ireconciliabile: Mircea Geoană vrea una sau două dezbateri cu cinci candidaţi: al PSD, al PDL, al PNL, al UDMR şi Sorin Oprescu, iar, de cealaltă parte, şeful statului ar insista pentru a exista una sau două dezbateri între primii trei: Băsescu-Geoană-Antonescu.

Prezidenţiabilul liberal şi-a arătat disponibilitatea de a participa la o dezbatere în cinci şi la una în trei, adăugând că, dacă va fi silit totuşi pentru doar o soluţie, va susţine totuşi o dezbatere între primii trei clasaţi, pe motiv că acesta ar fi interesul publicului. "Eu oricum agreez ambele variante", a precizat el.

Pe de altă parte, candidatul PSD Mircea Geoană a spus că este de acord să participe miercuri la o dezbatere publică fie cu Traian Băsescu la ASE, fie în alt loc, dar de data aceasta cu toţi candidaţii. "Sper că da, dacă dl Băsescu acceptă mâine această întâlnire la ASE. Dacă nu se acceptă ASE, nu am nicio problemă să merg într-o dezbatere cu toţi candidaţii", a răspuns Mircea Geoană, la Realitatea Tv, la întrebarea dacă va avea loc o dezbatere.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al candidatului PSD Mircea Geoană, Victor Ponta, a precizat, la Antena 3, că au rămas două variante în lucru - PDL doreşte dezbatere între primii trei candidaţi, PSD între cel puţin cinci. El a precizat că, din cauza programului candidatului PNL la Preşedinţie, care va fi miercuri la Timişoara, s-a schimbat ora unei eventuale dezbateri pentru miercuri, la 20.00. Ponta nu a contrazis moderatorul care a afirmat că dezbaterea s-ar desfăşura la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, la Antena 3, că staff-ul PDL a propus ca această confruntare să fie între primii trei clasaţi conform sondajelor de opinie, referindu-se la candidaţii PDL, PSD şi PNL. "Am propus asta, cei de la PNL au acceptat, noi suntem de acord, practic urmează să aibă loc două dezbateri cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje mâine (miercuri - n.r.) şi vineri", a spus el. "PSD înţeleg că nu a dorit dezbaterea în trei candidaţi, dar ei se pot răzgândi până mâine, se pot răzgândi şi până vineri, deci e timp", a mai susţinut Lăzăroiu.

Surse participante la discuţii au precizat că, cel mai probabil, vor fi stabilite două dezbateri - miercuri şi vineri. În schimb, reprezentantul staff-ului UDMR la discuţii, Porcsalmi Balint, a declarat, că miercuri, la ora 9.30, va mai avea loc o altă întâlnire a staff-urilor de campanie, iar variantele finale ar fi o dezbatere în trei şi o dezbatere în cinci.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: