Geoană se dă Comandant Suprem al Armatei, ca răposatul Ceauşescu

Un pensionar din Gorj, fost cadrul miliar, se declară supărat pe faptul că a primit o scrisoare electorală de la Mircea Geoană, care îi ştia gradul, funcţia şi adresa. „Sunt date confidenţiale sau cel puţin aşa credeam”, spune revoltat Haralambie Stegaru, care vrea să ştie cum au ajuns datele sale personale la un partid politic. În scrisoare, Geoană se descrie ca un viitor Comandant Suprem al Armatei, termen care nu mai este folosit de pe vremea lui Ceauşescu.

Un pensionar militar a primit zilele trecute o scrisoare nominală din partea candidatului la preşedinţie Mircea Geoană. Haralambie Stegaru a lucrat toată viaţa la departamentul de aviaţie al garnizoanei de la Iezureni şi Urecheşti. La 1 octombrie 2004 el a ieşit la pensie, iar de atunci nu a mai avut nicio legătură cu cariera militară, dedicându-se în totalitate familiei. Aseară acesta a primit o scrisoare nominală venită din partea candidatului la preşedinţie Mircea Geoană care i se adresează direct fostului plutonier adjutant cu rugămintea ca acesta să se prezinte la vot. „Am găsit în cutia poştală o scrisoare cu numele şi adresa mea la destinatar, iar soţia a deschis-o şi s-a mirat când a văzut că este semnată de candidatul la preşedinţie al Partidului Social Democrat. Mi s-a adresat mie personal, precizând chiar numele şi gradul pe care eu l-am avut şi m-a asemănat chiar cu tatăl lui care a avut aceeaşi funcţie în armată, de plutonier adjutant. Mi-a scris foarte frumos de armata română şi de ce ar vrea să facă pentru militarii care nu s-au plâns niciodată că o duc rău. A vorbit de rău actuala conducere şi despre actuala situaţie din Armata Română, ceea ce pe mine nu mă mai interesează şi nici nu vreau să-mi amintesc cum a fost atunci pentru că este un capitol încheiat din viaţa mea”, spune Haralambie Stegaru.

„Am altă adresă după pensionare, de unde o ştie?”

Târgujianul nu înţelege de ce, la aproape 5 ani de când a ieşit din structurile armatei, primeşte o astfel de scrisoare în condiţiile în care datele personale ale militarilor sunt confidenţiale. „Ceea ce nu înţeleg e de unde ştie numele meu, gradul pe care eu l-am avut, în ce structură am lucrat şi aminteşte câteva lucruri despre atribuţiunile pe care eu le-am avut. Eu, din octombrie 2004, nu mai am nimic de-a face cu armata, acum mă ocup cu altceva, iar datele noastre sunt confidenţiale. Nu ştiu ce urmăreşte prin acest lucru şi de unde a aflat aceste date personale”.

Totodată bărbatul susţine că atunci când el deservea armata română locuia pe o stradă a cărei denumire s-a schimbat între timp, iar scrisoarea a venit pe noua adresă: „Un alt lucru care mă deranjează şi îmi dă de gândit este faptul că atunci când eu lucram ca plutonier adjutant locuiam pe o stradă al cărei nume acum s-a schimbat, iar scrisoarea vine pe noua adresă. Chiar şi numele blocului nu mai este acelaşi ca atunci. De unde s-au aflat aceste informaţii care eu consideram că sunt secrete şi confidenţiale prin natura meseriei pe care am avut-o?”.

Haralambie Stegaru este deranjat de această situaţie şi vrea să afle cine i-a trimis scrisoarea şi de unde deţine informaţii despre el. „Eu voi încerca să aflu cine a făcut acest lucru care pe mine mă deranjează foarte mult chiar. Cineva are acces la datele mele personale. O să iau legătura cu cei de la Centrul Militar care ştiau aceste informaţii sau cu cei de la Bucureşti la care se află dosarul meu de pensie. O să vorbesc şi cu poştaşul din zonă ca să ştiu dacă i-a dat cineva scrisoarea să mi-o aducă. Vreau cu orice preţ să văd cine se ţine de lucruri din astea care v-am spus, mă deranjează şi mă supără foarte mult”.

„Noi nu mai folosim termenul de Comandant Suprem”

În scrisoarea trimisă cadrelor militare, Geoană se vede Comandant Suprem, termen care nu mai este folosit de pe vremea lui Ceauşescu. „Eu am altă viziune despre misiunea unui Preşedinte, a unui Comandant Suprem”, scrie Mircea Geoană, care foloseşte în mod repetat această sintagmă.

Constantin Ilie, comandantul Centrului Militar Judeţean Gorj, susţine că aceste informaţii personale sunt confidenţiale şi se fac cunoscute doar cu acordul persoanei respective. „Aceste informaţii cu privire la datele unei persoane se furnizează numai cu acordul persoanei în cauză, iar noi ştim foarte bine aceste lucruri şi nu facem aşa ceva. Cât despre scrisoare nu ştiu ce să vă spun, dar este destul de ciudată pentru că sunt nişte termeni pe care noi în armată nu-i mai folosim, ca de exemplu Comandantul Suprem.  Este o semnătură care mă îndoiesc să fie a lui Mircea Geoană, sunt nişte fraze luate şi adaptate de prin discursurile electorale, chiar nu ştiu ce să zic”.

În finalul scrisorii, expeditorul scrisorii îl cheamă la vot pe Haralambie Stegaru şi îl roagă să sprijine Partidul Social Democrat.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: