Marele premiu la un festivalul internaţional, la numai 9 ani

Mădălina Anuța este o copilă din Târgu Jiu care la vârsta de 9 ani nu are alte preocupări în afară de muzică. Prima dată a pus mâna pe un microfon la vârsta de cinci anișori, iar prima melodie cântată a fost ”Colo-n poieniță-n vale”. Scena este locul unde se simte cel mai bine și de unde transmite multă bucurie celor care o ascultă. Mădălina a participat în cei patru ani de când face muzică la peste 30 de festivaluri naționale și internaționale și promite că nu se va opri. Unchii ei sunt cei care o însoțesc în toate spectacolele și care i-au descoperit talentul de a cânta muzică populară.

 ”Ştiu că, dacă muncesc de mică, o să am un viitor foarte bun” este îndemnul cu care Mădălina Anuţa îşi începe fiecare zi. Copila de doar nouă ani ştie să cânte deja la nai, acordeon, orgă şi pian, iar vocea ei i-a adus numai locuri I la festivalurile naţionale şi internaţionale la care a participat. Cel mai recent trofeu l-a obţinut la Concursul Internaţional de Muzică și Teatru care s-a ținut la Arad în urmă cu o săptămână. Mădălina a obținut marele premiu. ”La cinci ani îmi aduc aminte că foloseam lanterna pe post de microfon ca să cânt. Am început prima dată după radio, familia a observat că am talent și au decis să mă aducă la Palatul Copiilor. Pot să spun că atunci am început să trăiesc, scena este lumea mea, este locul unde mă simt cel mai bine, este locul de unde transmit bucurie prin cântecele mele”, spune Mădălina Anuța.

 Intervenţie chirurgicală

Cei nouă anişori ai fetiţei nu au fost numai cântec și voie bună. În urmă cu doi ani a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la rinichi în spitalul Marie Curie din București. Intervenţia a fost una dificilă, însă tot prin cântec a trecut cu bine. ”Mama mea m-a născut cu un rinichi care nu funcţiona, însă eu nu am avut niciun simptom de-a lungul anilor. Din întâmplare am descoperit această problemă, în urma unei ecografii. La nici o lună după operaţie am fost la un concurs la Constanța unde am obţinut locul al II-lea şi o bicicletă”, a spus Mădălina.

Pasiunea pentru muzică crede că a moștenit-o de la unchii ei, care de altfel o și sprijină în toată această poveste. Copila locuiește cu bunica și o dată pe săptămână își vizitează mama, care locuiește la țară. Nu este ușor să vorbească despre părinții pe care îi vede rar, dar știe că toate sacrificiile de acum îi vor aduce un trai mai bun când va fi mare. ”Eu sunt mai mult pe trenuri, între concursuri și festivaluri. Este greu, nu prea am timp liber, pentru că sunt și elevă în clasa a II-a la ”Constantin Săvoiu” și trebuie să și învăț. Mama mă susține, au fost tot timpul lângă mine, dar mie îmi place viața mea așa cum e, este viața pe care mi-am dorit-o. Pot să spun că am înlocuit jucăriile cu instrumentele muzicale”, a spus Mădălina Anuța.

Curând, mica artistă de muzică populară va merge la Piatra Neamț, la un alt concurs. Chiar dacă acum nu concepe o zi fără să cânte, Mădălinei i-ar plăcea ca pe viitor să studieze și medicina. ”Vreau să salvez vieți, dar vreau să și cânt. Voi fi o doctoriță care cântă muzică populară”, mărturisește copila. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: