Marica a luat marca Farul. Se anunţă fuziune cu echipa lui Sarcină

Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină dezminte categoric un interes pentru Constanţa, dar presa locală insistă să scrie că una dintre echipele pe care le finanţează, Luceafărul Oradea, se mută la malul mării. Miza ar fi stadionul din localitate. Sarcină ar fi combinat în afacere cu fostul fotbalist Ciprian Marica, cel care a cumpărat marţi marca şi palmaresul FC Farul.

Ciprian Marica a confirmat pentru presa sportivă cumpărarea mărcii FC Farul, dar nu a dorit să facă alte comentarii. În lipsa acestora, a rămas loc pentru multe speculaţii. Presa din Constanţa scrie că licitaţia pentru marca Farul a fost ţinută din scurt, suporterii SCC Farul, echipă promovată în Liga a 2-a, susţinând că se pregăteşte un mega-tun imobiliar, pe locul actualului stadion urmând să fie construit un complex rezidenţial.

Sorin Mihăilescu, fost lider al galeriei, care se opune apariţiei unei noi echipe Farul, a descris care ar fi planul. Marica, asociat cu fostul arbitru Frăţilă, preia brandul Farul. Vor juca în sezonul următor în Liga a 2-a, la Constanţa, sub numele de Farul, pe locul Luceafărului Oradea, formaţie tutelată de afaceristul Nicolae Sarcină. Actele, spun susţinătorii SSC Farul, au fost depuse deja la federaţie.

Potrivit lui Mihăilescu, este pregătită deja o Hotărâre de Guvern care să încredinţeze Complexul Sportiv Farul către Consiliul Judeţean Constanţa, iar CJ Constanţa ar urma să intre în asociere cu noul proprietar al FC Farul. Pe unul din terenurile lui Frăţilă ar urma să se construiască (sau să se promită construirea) unui nou stadion, iar pe locul actualului Complex Sportiv, Marica ar urma să ridice, împreună cu nişte pakistanezi, un cartier rezidenţial.

Contactat de ProSport, Marica s-a mărginit să confirme cumpărarea brandului Farul. Nicolae Sarcină comenta acum câteva zile, tot în Pro Sport, zvonul că şi-ar muta echipa la Constanţa, negând categoric. „Ştii cum e? Sunt unii oameni care îşi doresc să îşi facă imagine pe spinarea unui om. Eu sunt un om constructiv, nu distructiv. Nu mă interesează să fac ceva la Constanţa”, a spus Sarcină, care a avut declaraţii similare şi înainte de a se implica la ACS Şirineasa şi la Luceafărul Oradea, prin interpuşi.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: