Marii contribuabili din Gorj, vizitaţi de comisarii de la Gardă şi Finanţe

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au participat ieri la o videoconferinţă cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, de la care au primit ordin să încaseze urgent bani de la marii contribuabili de pe raza județului Gorj. Aceştia vor primi liste de la Bucureşti cu contribuabilii care înregistrează cele mai mari datori iar comisarii de la Gorj vor desfășura acțiuni comune cu cei de la Direcția de Finanțe Publice de informare și încasare zilnic până la sfârșitul anului.

Marii contribuabili din Gorj vor trebui să bage adânc mâna în buzunare acum pe sfârșit de an pentru a-și mai plăti din dările la stat. Potrivit, comisarului șef al Gărzii Financiare Gorj, Gigi Trifoi, ieri în videoconferință, președintele ANAF a cerut ca până la sfârșitul anului să se încaseze de la marii contribuabili. ”În cadrul videoconferinţei cu președintele ANAF s-a stabilit să încasăm bani urgent de la marii contribuabili în cadrul unor acțiuni comune pe care le vom desfășura alături de comisarii Direcției de Finanțe Publice. Cei de la București ne trimit listele cu aceștia iar noi o să trimitem o echipă formată din doi comisarii la fața locului să încaseze. Aceste acțiuni se vor desfășura până la sfârșitul anului”, a declarat Gigi Trifoi, comisar șef la Garda Financiară.

Raportări zilnice

La întoarcerea din teren, comisarii vor face raportări către Comisariatul General. ”De luni vom raporta zilnic numele firmei la care echipa s-a deplasat, ordinul de plată și suma încasată de la firma respectivă”, a adăugat Gigi Trifoi. Tot în cadrul videoconferinței, Blejnar a atras atenția cu privire la conduita pe care trebuie să o aibă comisarii în control, să dea dovadă de cinste și corectitudine.

CONTRIBUABILI

În județul Gorj, printre marii contribuabili la bugetul de stat se numără Societatea Națională a Lignitului Oltenia, CE Turceni, CE Rovinari, SC Artego SA, SC Succes Nic Com SRL, Uzina Mecanică Sadu. Marii contribuabili sunt coordonați direct la nivel național de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: