Marius Buduleanu are nevoie de un scaun cu rotile

Şefii de instituţii din judeţ precum şi oamenii de afaceri nu au răspuns unui apel umanitar de ajutorare a unui bărbat de 40 de ani ţintuit în scaunul cu rotile. Doar 20 de persoane din totalul de 150 câte au fost invitate au participat la acţiunea umanitară. S-au strâns 35 de milioane de lei vechi bani pe care beneficiarul acestei acţiuni umanitare, Marius Buduleanu, îi va folosi pentru achiziţionarea unui scaun cu rotile.

Marius Buduleanu are 40 de ani şi este imobilizat de aproape 20 într-un scaun cu rotile. El a suferit un accident în timp ce se afla la pescuit la copcă pe un lac de lângă oraşul Rovinari, s-a spart gheaţa şi a căzut în apă. Bărbatul a scăpat cu viaţă doar pentru că a reuşit să înoate aproape două ore până a ajuns la mal. Medicii nu i-au putut salva însă picioarele care au degerat în apa rece ca gheaţa. El a reuşit să-şi achiziţioneze un scaun cu rotile obişnuit însă acum are nevoie de unul electric. „Scaunul cu rotile de care eu am nevoie, costă 100 de milioane de lei vechi. Primesc lunar un ajutor de 293 de lei, nu pot să strâng suma necesară cumpărării unui scaun cu rotile electric”, a spus Marius Buduleanu.

Au strâns 35 de milioane

Cătălin Brăilă, impresionat de povestea bărbatului, a organizat o masă festivă cu bufet suedez la care a invitat 150 de persoane, oameni de afaceri din judeţ precum şi şefi de instituţii, în schimbul preparatelor degustate fiecare ar fi trebuit să doneze o sumă pentru ca visul lui Marius Budulean de a avea un cărucior performant să devină realitate. Din păcate puţini au fost cei car au răspuns invitaţiei lui Cătălin Brăilă.. „Doar 20 de persoane din 150 au venit, s-a strâns suma de 3.500 de lei. Din păcate Marius Buduleanu nu are suma necesară achiziţionării unui nou scaun cu rotile, noi îl vom sprijinii în continuare”, a spus Cătălin Brăilă, acestei acţiuni caritabile.

Nu a renunţat la pescuit

Marius nu a renunţat la pescuit deşi acest sport l-a adus în situaţia asta. Omul poate da chiar lecţii de pescuit sportiv dacă ar fi să ţinem cont de faptul că la un concurs de pescuit ce a avut loc în urmă cu două zile în incinta fabricii de cauciuc din Târgu Jiu, Marius Buduleanu a fost singurul din cei 18 concurenţi care în cele trei ore cât a durat concursul a reuşit să prindă peşte. „M-aş fi bucurat să prindă şi ceilalţi, mă bucur că eu am fost câştigătorul dar ar fi fost frumos ca măcar şi ceilalţi să prindă un peşte cel puţin. M-am simţit foarte bine la acest concurs, mulţumesc din suflet organizatorilor”, a spus acesta. Concursul a fost organizat de Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia în colaborare cu Asociaţia de Pescuit Sportiv. Fiecare participant la acest concurs, persoană cu handicap, a primit câte 30 de lei şi diplome de participare.. Cel care a obţinut primul loc, Marius Buduleanu, a fost premiat cu 150 de lei.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: