Luciana Ene îmbină muzica cu fotbalul

S-a întors cu premii importante de la toate concursurile la care a participat. Ultimul premiu I a fost obţinut în urmă cu câteva zile la Festivalul „Maria Apostol”, desfăşurat în comuna Runcu. Luciana Ene, adolescenta de 16 ani din Băleşti îndrăgeşte melodiile Mariei Lătăreţu, melodii care i-au adus nenumărate distincţii la concursuri şi festivaluri. În timpul liber, când nu repetă la muzică, adolescenta joacă fotbal cu băieţii din sat.

Luciana Ene este eleva Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, fiind înscrisă la profilul Matematică – Informatică. Pregătirea ca solistă de muzică populară a început-o la vârsta de 11 ani la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, sub îndrumarea profesoarei Emilia Drăgătoiu Nanu. Despre talentul său, Emilia Drăgotoiu Nanu spune că este nativ şi trebuie şlefuit în timp. „Are un talent nativ care trebuie şlefuit în timp. A atras atenţia celor din juriu la toate concursurile la care a participat. Se identifică foarte bine cu zona Gorjului”, menţionează Emilia Drăgotoiu Nanu. De mică este interesată de muzica populară autentică şi de costumele populare, pe care le-a colecţionat de la femeile din sat. „Femeile care păstrează în lăzile lor de zestre aceste amintiri mi-au oferit şi mie câteva costume pe care le păstrez cu mare grijă pentru că au o valoare inestimabilă. Până acum am adunat peste 30 de costume”, spune tânăra solistă de muzică populară. Cu talentul cu care a fost hărăzită, adolescenta a încântat de fiecare dată juriul festivalurilor. Astfel în anul 2009 a primit premiul I la Festivalul „Ponore, Ponoare”, unde a interpretat o piesă a Filofteei Lăcătuşu, iar în acest an a câştigat trofeul Festivalului „Pe fir de baladă” şi trofeul Festivalului „Maria Apostol”, ce s-a desfăşurat la Runcu.

Joacă fotbal

Când nu e la şcoală sau la cursurile de canto, Luciana joacă fotbal cu prietenii din Băleşti. Adolescenta spune că pasiunea pentru fotbal a moştenit-o de la tatăl său, care a făcut parte din echipele de fotbal de la Baia de Fier şi Motru. Mai mult decât atât, fratele său a jucat un timp chiar la Juniorii de la Pandurii. „Încă mai joc fotbal, aşa cum jucam când eram mică, împreună cu tatăl şi cu fratele meu. Cel care ne-a învăţat fotbal este tatăl meu”, spune Luciana Ene.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: