Primarul Cotârlău: Şcoarţa este container de gunoi

Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat ieri în comună Scoarţa în urma sesizării făcute în urmă cu două zile de postul de televiziune Gorj Tv cu privire la cantitatea mare de PET-uri din albia unui pârău ce străbate localitatea. Primarul comunei, Aurelian Cotârlău, a încercat să găsească tot felul de explicaţii pentru această situaţie, însă în cele din urmă a recunoscut faptul că Scoarţa este un container de gunoaie.

Pus în faţa faptului împlinit primarul a încercat să găsească tot felul de explicaţii şi să justifice într-un fel existenţa PET-urilor pe albia pârăului. „Cred că apa le-a adus aici, nici nu ştiam de existenţa lor aici, cine ştie. O să îmi iau GPS sau satelit ca să identific toate gunoaiele de prin comună să le găsesc înaintea dumneavoastră. Când plouă şi vine apa mare aşa se întâmplă. Da zona asta e hotarul cu Oraşul Târgu-Cărbuneşti, dacă este pe aşa jumătate din pet-uri sunt ale lor. Da cum aţi dat de ele aici şi eu nu ştiam- Acum ce să fac, să le dau foc, să le îngrop, sau să le strâng-”, a spus primarul.

Mai mult decât atât, primarul susţine că dacă va fi sancţionat de Garda de Mediu va contesta în instanţă amenda pentru că locaţia unde au fost găsite PET-urile nu aparţine primăriei.  „Dacă voi lua amendă sigur o voi contesta, dar trebuie să văd dacă zona asta aparţine de primăria Scoarţa, pentru în urmă cu 10 ani, când eram eu la Ocolul Silvic, am marcat aici nişte pomi şi am luat amendă că e proprietatea cuiva. Trebuie să mă interesez, că dacă nu aparţine de primărie nu am de ce să curăţ eu zona, fiecare îşi face curat în ograda lui”, a spus Cotârlău.

În cele din urmă Aurelian Cotârlău a recunoscut că Scoarţa, comuna pe care o conduce, este un container de gunoaie. Şi pentru această situaţie, edilul a găsit explicaţie. „Scoarţa este un container de gunoaie. Dar asta este comuna. Fiind prima comună după Târgu-Jiu şi zonă de tranzit, aici toată lumea aruncă gunoaiele. Dacă era poziţionată în altă parte poate era altceva. Toată lumea aruncă pe aici deşeuri, este străbătută şi de una din principalele artere ale judeţului şi de aceea este ca un container”, a menţionat acesta.

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o amendă de 15.000 de lei. „Ne-am deplasat în comuna Scoarţa, am găsit cei drept o cantitate destul de mare în albia unui râu cu debit alternativ şi pentru asta primăria Scoarţa va fi amendată conform legii cu 15.000 de lei, iar primarul are obligaţia să cureţe zona”, a declarat Simona Cornea.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: